Midye Poğaça Tarifi
Midye Poğaça tarifi: Midye Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Midye Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Midye Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 su bardağı un
- 2 adet yumurta (bir yumurta sarısı üzerine)
- 1 kase beyaz peynir
- 2 su bardağı ılık süt
- 100 gram tereyağı
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 çay kaşığı tuz
Midye Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Un, kuru maya, toz şeker, süt ve yumurtaları bir kabın içine alın. Hafifçe karıştırın.
- Ardından tuzu da ekleyip güzelce yoğurun ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Yarım saat kadar üzeri streç filmle kapalı bir şekilde dinlendirin.
- Hamuru rulo haline getirin ve ceviz büyüklüğünde bezeler koparın. Ardından bu bezeleri unlanmış tezgahta tabak büyüklüğünde açın.
- Her yufkanın arasını tereyağıyla yağlayın. Üst üste koyun ve yumurta büyüklüğünde kesin.
- Kestiğiniz parçaları yeniden açın ve ortalarına peynir koyup katlayın.
- Üzerine yumurta sarısı sürün ve 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Çıkarıp soğuttuktan sonra afiyetle tüketin.