Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Midye Poğaça Tarifi

Midye Poğaça

Midye Poğaça Tarifi

Midye Poğaça tarifi: Midye Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Midye Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Midye Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 su bardağı un
  • 2 adet yumurta (bir yumurta sarısı üzerine)
  • 1 kase beyaz peynir
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 100 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 çay kaşığı tuz

Midye Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Un, kuru maya, toz şeker, süt ve yumurtaları bir kabın içine alın. Hafifçe karıştırın.
  • Ardından tuzu da ekleyip güzelce yoğurun ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Yarım saat kadar üzeri streç filmle kapalı bir şekilde dinlendirin.
  • Hamuru rulo haline getirin ve ceviz büyüklüğünde bezeler koparın. Ardından bu bezeleri unlanmış tezgahta tabak büyüklüğünde açın.
  • Her yufkanın arasını tereyağıyla yağlayın. Üst üste koyun ve yumurta büyüklüğünde kesin.
  • Kestiğiniz parçaları yeniden açın ve ortalarına peynir koyup katlayın.
  • Üzerine yumurta sarısı sürün ve 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Çıkarıp soğuttuktan sonra afiyetle tüketin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025