Midye Poğaça Tarifi
Midye Poğaça tarifi: Midye Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Midye Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1.5 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
16 adet
Midye Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- 2 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 7 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı lor peyniri
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 avuç maydanoz yaprağı (ince ince kıyılmış)
Midye Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaları geniş bir kase içerisine kırın. Sıvı yağ, yoğurt, süt, toz şeker ve tuzu da ekleyerek hafifçe karıştırın.
- Unu azar azar geniş kasedeki sıvı karışımına ekleyin ve yoğurarak kıvamını kontrol edin.
- Kabartma tozunu ekleyip yoğurmaya devam edin. Hafif yapışkan ve yumuşak bir hamur elde ettiğinizde hamuru un serptiğiniz tezgah üzerine alın.
- Hamuru ikiye bölün ve her iki hamuru da bir merdane yardımıyla büyük bir daire oluşturacak şekilde açın.
- Açmış olduğunuz bir hamurun üzerine oda sıcaklığındaki tereyağını yarısını sürün ve diğer hamuru üzerine koyarak birleştirin.
- En üstteki hamur üzerine, kalan tereyağını sürün.
- Ucundan yuvarlayarak hamuru rulo yaparak sarın. İkiye keserek buzdolabına alın ve 1 saat dinlendirin.
- Buzdolabından çıkardıktan sonra rulo halindeki hamuru 2 parmak genişliğinde kesin.
- Kestiğiniz parçalara iç harcını yerleştirebilmek için parmağınızla bastırarak çanak şeklini verin.
- Kaşar, lor peyniri ve maydanozu bir kasede güzelce karıştırın.
- Kaşar, lor peyniri ve maydanozlu iç harçtan her poğaçaya 1/2 yemek kaşığı koyun. Ardından poğaçaların ağzını kaparak ters çevirin.
- Yağlı kağıt serdiğiniz tepsilere midye poğaçalarınızı yerleştirin. Önceden ısıttığınız 190 derece fırında 30 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun!