Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Midye Dolma ve Börülce Salatası Tarifi

Midye Dolma ve Börülce Salatası

Midye Dolma ve Börülce Salatası Tarifi

Midye Dolma ve Börülce Salatası tarifi: Midye Dolma ve Börülce Salatası için gerekli malzemeler nelerdir? Midye Dolma ve Börülce Salatası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Midye Dolma ve Börülce Salatası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Midye Dolma için:

  • 2 adet büyük boy midye
  • 30 gram pirinç
  • 30 gram kuru soğan
  • 3 gram kuş üzümü
  • 3 gram dolmalık fıstık
  • 5 gram zeytinyağı
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı toz şeker
  • 1/2 çay kaşığı dolma baharatı
  • 1/4 çay kaşığı kimyon
  • 2 gram kuru nane
  • 2 cl. beyaz şarap
  • 1/4 adet lime (yeşil limon)

Börülce Salatası için:

  • 150 gram deniz börülcesi
  • 10 gram kuru soğan
  • 10 gram dolmalık sarı ve kırmızı biber
  • 20 ml. zeytinyağı
  • 3 gram sarımsak
  • 10 gram domates
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı karabiber

Midye Dolma ve Börülce Salatası tarifi nasıl yapılır?

  • Midye dolmanın iç harcını hazırlamak için; kuru soğanı küçük parçalar halinde doğrayın. Bir tavada zeytinyağını kızdırın.
  • Doğranmış soğan ve bol suda yıkayıp, suyunu süzdürdüğünüz pirinci ekleyin. Soğanlar diriliğini kaybedene kadar dolma harcını kavurun. Ardından dolmalık fıstıkları ilave edin.
  • Suda beklettiğiniz kuş üzümü, tuz, dolma baharatı, kimyon ve kuru naneyi katıp, tüm malzemeyi karıştırın ve soğuması için dinlendirin.
  • Hazırlamış olduğunuz iç harcı, temizlediğiniz midyelere doldurun. Az zeytinyağı, toz şeker, lime dilimleri, soğan parçaları ve beyaz şarap ilavesi ile fırında 15-20 dakika kadar pişirin.
  • Börülce salatası için; ayıklanmış börülceleri, kaynar suda kısa sürede haşlayın. Haşlanan börülceleri, buzlu suda soğuttuktan sonra suyunu süzün.
  • Kuru soğan, dolmalık sarı ve kırmızı biberi jülyen şeklinde doğrayın. Sarımsağı rendeleyin. Domatesi küçük küpler halinde kesin.
  • Jülyen doğranmış kuru soğan, dolmalık sarı ve kırmızı biberleri, yağsız bir tavada 2-3 dakika kadar soteleyin.
  • Haşlanmış börülce, rendelenmiş sarımsak, domates küpleri, zeytinyağı, tuz ve karabiber ile harmanladıktan sonra soğuk olarak servis edin. Midye dolmayı daha da lezzetli ve hafif hale getirmesi için ikisini bir arada sevdiklerinizle paylaşın.

Midye Dolma ve Börülce Salatası tarifinin püf noktası nedir?

Hazırladığınız midye dolma harcını, dinlendirdikten sonra kullanın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025