Midyat Lavaşı Tarifi
Midyat Lavaşı tarifi: Midyat Lavaşı için gerekli malzemeler nelerdir? Midyat Lavaşı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Midyat Lavaşı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Lavaş hamuru için:
- 100 gram un
- 40 ml. su
- 10 gram maya
Üzeri için:
- 50 gram patlıcan
- 50 gram kabak
- 10 gram sarımsak
- 50 gram domates
- 50 gram kuru soğan
- 50 gram biberiye
Servisi için:
- 50 gram pul biber
- 50 gram taze kekik
- 50 gram sumak
- 50 gram rucola (italyan rokası)
- 100 gram rendelenmiş eski kaşar peyniri
Midyat Lavaşı tarifi nasıl yapılır?
- Lavaş için; un, su ve mayayı ayrı bir kapta karıştırdıktan sonra hazırladığınız hamuru 40 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
- Kabuklarını alacalı bir şekilde soyduğunuz kabak ve patlıcanları halka şeklinde dilimleyin. Sarımsak, kuru soğan ve domatesi yaprak şeklinde dilimledikten sonra biberiye ilavesiyle fırınlayın.
- Oda sıcaklığında mayalanmaya bıraktığınız hamuru, merdane yardımıyla 30 cm. çapında yuvarlak şeklinde açın.
- Hamurun üzerine öncelikle rendelenmiş eski kaşar peynirinin yarısını serpiştirin.
- Fırınlanmış sebzeleri hamurun üzerine dizip önceden ısıtılmış 400 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.
- Bol suda yıkayıp salata kurutucusundan geçirdiğiniz İtalyan rokası, taze kekik, pul biber ve sumak ekledikten sonra kalan rendelenmiş eski kaşar peyniri ilavesiyle bekletmeden sıcak olarak servis edin.
Midyat Lavaşı tarifinin püf noktası nedir?
İncecik açtığınız lavaşı, evde hazırlanan pizza tabanları mantığında önceden ısıtılmış fırında ve yüksek ateşte kısa sürede pişirebilirsiniz.Sebzeleri fırınlayabileceğiniz gibi yağsız tavada, yüksek ateşte soteleyebilirsiniz.