Mezgit Köftesi Tarifi
Mezgit Köftesi tarifi: Mezgit Köftesi için gerekli malzemeler nelerdir? Mezgit Köftesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Mezgit Köftesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet fileto mezgit
- 2 adet yumurta
- 2 dilim bayat ekmek içi
- 3 adet küçük boy kuru soğan
- 1/2 demet dereotu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı yenibahar
- 1/2 çay kaşığı kimyon
Bulamak için:
- 2 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı galeta unu
- 4 yemek kaşığı un
Kızartmak için:
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
Servis için:
- 4-5 dal maydanoz
- 4-5 dal dereotu
- 3-4 yaprak roka
- 1/2 adet limon (dilimlenmiş)
Mezgit Köftesi tarifi nasıl yapılır?
- Mezgitleri yıkayıp süzün ve birkaç parçaya bölüp derin bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve 15 dakika kadar haşlayın. Süzüp, didikleyip bir kenara alın.
- Derin bir kabın içerisine ekmek içlerini ufalayın ya da bir mutfak robotundan çekip un haline getirin. Yumurtaları, toz şekeri, baharatları da ilave edip karıştırın.
- Üstüne soğanları rendeleyin, ince doğranmış dereotunu ve balıkları da ilave edip, köfte yoğurur gibi güzelce yoğurun.
- Hazırladığınız bu harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve güzelce yuvarlayın.
- Bir tabağın içine üstü için gerekli olan iki adet yumurtayı kırın ve çırpın. Bir diğer tabağa unu, bir diğer tabağa da galeta ununu koyun.
- Yuvarladığınız köfteleri önce una, sonra yumurtaya, sonra da galeta ununa bulayıp iyice kızdırdığınız ayçiçek yağında, altın rengi bir renk alana dek kızartın.
- Kağıt havlu serdiğiniz bir kabın içerisine alın ve fazla yağını süzdürün.
- Bir servis tabağını, maydanoz, dereotu, roka ve limon dilimleriyle süsleyin ve üstüne kızarttığınız köfteleri koyarak servis edin.
Mezgit Köftesi tarifinin püf noktası nedir?
Mezgit köftesi için, taze mezgitleri alıp haşlayabileceğiniz gibi, bir gece önceden kalan mezgit balıklarını da kullanabilirsiniz.