Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mezgit Tarifi

Mezgit

Mezgit Tarifi

Mezgit tarifi: Mezgit için gerekli malzemeler nelerdir? Mezgit nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mezgit yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 dilim fileto mezgit balığı
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet taze sıkılmış limon suyu
  • 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen

Mezgit tarifi nasıl yapılır?

  • Kafa ve kılçık kısımlarını ayıkladığınız, derisi üzerinde duran fileto mezgit parçalarını tuz ve taze çekilmiş tane karabiberin yarısıyla çeşnilendirin.
  • Tereyağının yarısını zeytinyağı ilavesiyle birlikte ızgara izli döküm tavada kızdırın.
  • Tuz ve karabiberle çeşnilendirdiğiniz mezgit dilimlerini arkalı önlü hafif bir renk alana kadar kızartın.
  • Yüksek ateşte ve kısa sürede pişen balıkları, geniş bir servis tabağına alın.
  • Tereyağının kalanı, taze sıkılmış limon suyu, tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve kuru fesleğeni kızartma tavasına alın. Rendelenmiş limon kabuklarını kattığınız sos karışımını 2 dakika pişirin.
  • Pişirdiğiniz balıkları yeniden kızartma tavasına alıp, sosla parlaklık ve lezzet kazanmalarını sağlayın.
  • Tereyağlı ve limon sulu sosuyla buluşan mezgitleri, sıcağı sıcağına sevdiklerinizle paylaşın.

Mezgit tarifinin püf noktası nedir?

Balıkların dağılmaması için deri kısımlarını üzerinde tutun. Kılçıklarının tamamen alınmış ve temizlenmiş olmasına dikkat edin.

Mezgit tarifi için servis önerisi

Beyaz etli balık dilimlerini arzuya göre limon dilimleri ve taze kişniş yaprakları eşliğinde servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025