Meyveli Yoğurtlu Dondurma Tarifi
Meyveli Yoğurtlu Dondurma tarifi: Meyveli Yoğurtlu Dondurma için gerekli malzemeler nelerdir? Meyveli Yoğurtlu Dondurma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Meyveli Yoğurtlu Dondurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı çiğ krema
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 10 adet çilek
- 1 su bardağı böğürtlen
- 1/2 çay bardağı süt
- 3 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
Meyveli Yoğurtlu Dondurma tarifi nasıl yapılır?
- Sap kısımlarını kestiğiniz çilekleri minik küpler halinde doğrayın. Böğürtlenleri arzuya göre küçük parçalar halinde kesin.
- Kremayı karıştırma kabına aktarın ve mikser yardımıyla yüksek devirde çırpmaya başlayın. Toz şekerin yarısını azar azar ekleyin ve eriyene kadar çırpmaya devam edin.
- Yoğunlaşan çırpılmış kremaya süzme yoğurdu katın ve düşük devirde 2 dakika kadar çırpın.
- Kremaya katacağınız yumurta sarılarını benmari usulü pişirmek için; büyük boy bir tencereyi kaynar su ile doldurun. Oval bir cam kase içine kalan toz şekeri, sütü, yumurta sarılarını ve vanilyayı aktarın. Kaynar su dolu tencere üzerine kaseyi yerleştirin.
- Yumurta karışımını bir çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırarak yumurtaların kaynayan su buharında kesilmeden pişmesini sağlayın.
- Yaklaşık 5 dakika toz şeker de eriyene kadar pişirdiğiniz karışımı, soğuk su dolu bir kabın üzerine alarak soğutun.
- Azar azar ekleyerek çırpılmış krema karışımı ile karıştırın. Dondurma karışımını sulandırmaması için son olarak doğradığınız meyveleri ekleyin ve sadece bir kez karıştırın.
- Baton bir kek kalıbını ya da yuvarlak geniş bir kasenin tamamını streç film ile kaplayın.
- Dondurma karışımını kaba aktarın ve üzerini bir spatula yardımıyla düzelttikten sonra streç film ile kaplayarak derin dondurucuda 24 saat kadar bekletin.
- Islattığınız bir dondurma kaşığı ile şekil verip, elde ettiğiniz dondurma toplarını hazırladığınız çikolata kaselerinde servis edin.
Meyveli Yoğurtlu Dondurma tarifinin püf noktası nedir?
Kremayı tamamen köpürdükten sonra çırpmaya devam etmeyin. Aksi takdirde kıvamı bozulup, yağ halini alacaktır.