Meyveli Pasta Tarifi
Meyveli Pasta tarifi: Meyveli Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Meyveli Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Meyveli Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pandispanya için:
- 5 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1/2 çay bardağı sıcak su
- 1 su bardağı un
- 1/2 su bardağı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 tutam tuz
Pastacı kreması için:
- 4 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 2,5 tepeleme yemek kaşığı un
- 2,5 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilin
- 150 mililitre krema
- 1/2 poşet krem şanti
Süsleme için:
- 2-3 adet muz (yeteri kadar)
- 1 kase muz (yeteri kadar)
Meyveli Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle pandispanyamızı hazırlayalım.
- Yumurta sarılarını ve beyazlarını ayrı kaplara alalım. Dikkat edelim beyazına sarıları karışmasın.
- Şekerin yarısını yumurta sarısına, yarısını yumurta beyazına ekleyelim.
- Yumurta beyazı ve şekeri mikserin yüksek devirde bir fiske de tuz ekleyerek iyice beyazlayana kadar 6-7 dakika çırpalım.
- Kabı ters çevirince akmayacak kıvamdaysa tamamdır. Onu kenara alalım.
- Sarılarını ve şekeri de 5-6 dakika çırpalım. Mikser çalışırken sıcak suyunu da ekleyelim. Bu sayede şekerler eriyecektir.
- Kuru malzemeleri de eleyerek yumurta sarılı olan karışıma ekleyip mikserle sadece karışana kadar 1 dakika kadar çırpalım. Mikseri kenara alalım. Spatula ile devam edelim.
- Kenara ayırdığımız yumurta beyazlarını spatula ile diğer hamura ekleyip 2-3 seferde alttan üste yavaş yavaş karıştırarak yedirelim.
- 18-20 cm ebatındaki çember kalıbın tabanına ve kenarlarına yağlı kağıt serelim.
- Harcımızı kalıba dökelim 200 derece fansız ayardaki fırında 5 dakika daha sonra 150 dereceye düşürüp yaklaşık 40 dakika kadar pişirelim. Kürdan testi yapıp fırından alalım.
- Kalıbı fırın telinin üzerine ters çevirip oda ısısında soğumaya bırakalım. Tamamen soğuyunca bıçakla keseceğiz. 2 veya 3 kat elde edebilirsiniz.
- Daha sonra pastacı kremasına geçeceğiz.
- Krema, krem şanti ve vanilin hariç tüm malzemeleri ocakta fokurdayana dek pişirelim. Başka bir kaba alıp üzerine streç film değecek şekilde kapatalım soğumaya alalım. Buz gibi soğuk olana dek duracak.
- Krema ve krem şantiyi 1-2 dakika kadar çırpalım. Bekleyelim. Diğer muhallebi iyice soğuyunca önce mikserle havalandıralım. Daha sonra krema ve krem şantiyi ekleyip son halini verelim. Krema hazır.
- Pandispanyayı dikkatlice üçe ayıralım. Pastacı kremasını sıkma torbasına doldurup ucunu keselim. Kekin bir katını alıp uygun bir zemine koyup sütle her yerini ıslatalım.
- Üzerine dikkatlice pastacı kremasını sıkalım. Küp küp doğranmış çilek muzu ve damla çikolatayı ekleyelim. Daha sonra diğer katı üzerine kapatıp aynı işleme devam edelim.
- Süsleme ve sunum tamamen hayal gücünüze kalmış. Afiyet olsun.