Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Meyveli Pasta Tarifi

Meyveli Pasta

Meyveli Pasta Tarifi

Meyveli Pasta tarifi: Meyveli Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Meyveli Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Meyveli Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Pandispanya için:

  • 5 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 tutam tuz

Pastacı kreması için:

  • 4 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2,5 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2,5 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilin
  • 150 mililitre krema
  • 1/2 poşet krem şanti

Süsleme için:

  • 2-3 adet muz (yeteri kadar)
  • 1 kase muz (yeteri kadar)

Meyveli Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle pandispanyamızı hazırlayalım.
  • Yumurta sarılarını ve beyazlarını ayrı kaplara alalım. Dikkat edelim beyazına sarıları karışmasın.
  • Şekerin yarısını yumurta sarısına, yarısını yumurta beyazına ekleyelim.
  • Yumurta beyazı ve şekeri mikserin yüksek devirde bir fiske de tuz ekleyerek iyice beyazlayana kadar 6-7 dakika çırpalım.
  • Kabı ters çevirince akmayacak kıvamdaysa tamamdır. Onu kenara alalım.
  • Sarılarını ve şekeri de 5-6 dakika çırpalım. Mikser çalışırken sıcak suyunu da ekleyelim. Bu sayede şekerler eriyecektir.
  • Kuru malzemeleri de eleyerek yumurta sarılı olan karışıma ekleyip mikserle sadece karışana kadar 1 dakika kadar çırpalım. Mikseri kenara alalım. Spatula ile devam edelim.
  • Kenara ayırdığımız yumurta beyazlarını spatula ile diğer hamura ekleyip 2-3 seferde alttan üste yavaş yavaş karıştırarak yedirelim.
  • 18-20 cm ebatındaki çember kalıbın tabanına ve kenarlarına yağlı kağıt serelim.
  • Harcımızı kalıba dökelim 200 derece fansız ayardaki fırında 5 dakika daha sonra 150 dereceye düşürüp yaklaşık 40 dakika kadar pişirelim. Kürdan testi yapıp fırından alalım.
  • Kalıbı fırın telinin üzerine ters çevirip oda ısısında soğumaya bırakalım. Tamamen soğuyunca bıçakla keseceğiz. 2 veya 3 kat elde edebilirsiniz.
  • Daha sonra pastacı kremasına geçeceğiz.
  • Krema, krem şanti ve vanilin hariç tüm malzemeleri ocakta fokurdayana dek pişirelim. Başka bir kaba alıp üzerine streç film değecek şekilde kapatalım soğumaya alalım. Buz gibi soğuk olana dek duracak.
  • Krema ve krem şantiyi 1-2 dakika kadar çırpalım. Bekleyelim. Diğer muhallebi iyice soğuyunca önce mikserle havalandıralım. Daha sonra krema ve krem şantiyi ekleyip son halini verelim. Krema hazır.
  • Pandispanyayı dikkatlice üçe ayıralım. Pastacı kremasını sıkma torbasına doldurup ucunu keselim. Kekin bir katını alıp uygun bir zemine koyup sütle her yerini ıslatalım.
  • Üzerine dikkatlice pastacı kremasını sıkalım. Küp küp doğranmış çilek muzu ve damla çikolatayı ekleyelim. Daha sonra diğer katı üzerine kapatıp aynı işleme devam edelim.
  • Süsleme ve sunum tamamen hayal gücünüze kalmış. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025