Meyveli Manolya Tatlısı Tarifi
Meyveli Manolya Tatlısı tarifi: Meyveli Manolya Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Meyveli Manolya Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 porsiyon
Meyveli Manolya Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 mililitre süt
- 1 çay bardağı şeker
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 2 çorba kaşığı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket yulaflı bisküvi
- 10 adet çilek
- 2 adet kivi
- 2 adet muz
- 1 paket krema
Meyveli Manolya Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Süt, un, nişasta ve şekeri tencereye alalım ve kaynayana kadar karıştıralım. Kaynadıktan sonra vanilini de ekleyip altını kapatalım ve biraz soğusun.
- O sırada kremayı bir kaba alalım ve mikserle kıvam alana kadar çırpalım.
- Soğuyan muhallebimize çırptığımız kremayı da ekleyelim ve iyice karıştıralım.
- Diğer yandan 5 adet kasemizi alalım ve en altına ezdiğimiz yulaflı bisküvilerden birer çorba kaşığı koyalım.
- Yanlarına meyvelerimizden dizip yarım kepçe muhallebi koyalım ve tekrar sırasıyla bisküvi, meyve muhallebi ekleyelim ve üstünü dilediğimiz gibi süsleyelim. Afiyet olsun.
Meyveli Manolya Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Kremayı çok çırpıp köpük kıvamına getirmemiz muhallebiyle birleşince daha yumuşak ve kremamsı bir muhallebi elde etmemizi sağlayacaktır.
Meyveli Manolya Tatlısı tarifi için servis önerisi
Buzdolabında 1-2 saat kadar beklettikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.