Meyveli Buzluk Pastası Tarifi
Meyveli Buzluk Pastası tarifi: Meyveli Buzluk Pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Meyveli Buzluk Pastası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Meyveli Buzluk Pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Vişne Sosu İçin:
- 1 su bardağı vişne (çekirdekleri çıkartılmış)
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı (silme) mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı su
Şeftali Sosu İçin:
- 2 adet küçük boy şeftali
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı (silme) mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı su
Krema İçin:
- 1 paket toz krem şanti
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 1 paket sıvı krema
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket vanilin
- 1/2 adet limonun kabuğu
İçi İçin:
- 1 paket kakaolu petibör bisküvi (175 gr)
Meyveli Buzluk Pastası tarifi nasıl yapılır?
- Streç film, baton kek kalıbının kenarlarından sarkacak ve 2-3 parça olacak şekilde yerleştirilir.
- Vişne, toz şeker, limon kabuğu rendesi ve limon suyu pişirilir. Nişasta, su ile açılıp vişneye eklenerek kıvam alana kadar pişirilir ve soğutulur.
- Şeftali, toz şeker, limon kabuğu rendesi ve limon suyu pişirilir. Nişasta, su ile açılıp şeftaliye eklenerek kıvam alana kadar pişirilir ve soğutulur.
- Soğuk sıvı krema, pudra şekeri ve vanilin çırpılır. Limon kabuğu rendesi karıştırılır. Sıvı kremanın yarısı süsleme için ayrılır.
- Toz krem şanti soğuk sütle çırpılır. Çırpılmış kremayla karıştırılır.
- Kalıbın tabanına 4-5 kaşık krema yayılır. Yanlara ve ortaya pötibör bisküviler, dikey yerleştirilir. (Pasta kesildiğinde bisküviler dikey görünecek).
- Bisküvi aralarına vişne sos, şeftali sos ve üzerine krema yayılır, düzleştirilir. Kenarlara sarkıtılan streç film bastırmadan kapatılır. Pasta donana kadar, tercihen bir gece buzlukta bekletilir.
- Pasta, streç film çıkarılarak servis tabağına ters çevrilir. Ayrılan krema ile kenarlar kapatılır. Üzeri meyveler ve vişne sos ile süslenir. Hemen servis edilir. Kalan pasta buzlukta muhafaza edilir. Afiyet olsun.