Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Meyve Aşuresi Tarifi

Meyve Aşuresi

Meyve Aşuresi Tarifi

Meyve Aşuresi tarifi: Meyve Aşuresi için gerekli malzemeler nelerdir? Meyve Aşuresi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Meyve Aşuresi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet orta boy şeftali
  • 2 adet küçük boy armut
  • 1 adet orta boy elma
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 12 adet kuru kayısı
  • 1/2 çay bardağı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 7 su bardağı su
  • 1/2 çay kaşığı zerdeçal

Meyve Aşuresi tarifi nasıl yapılır?

  • Bir kapta portakal suyu ve nişastayı karıştıralım. Suyu tencereye alalım, içine küçük parçalar halinde küp küp doğranmış elma ve armutları alalım.
  • Pirinç, kuş üzümü, şeker ve küçük küçük doğranmış kayısıyı da ilave edelim. 15 dakika pişirdikten sonra, küp küp doğradığımız şeftali ve önceden hazırladığımız portakal sulu nişasta karışımını ilave edelim.
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal ekleyip 15 dakika daha pişirelim.
  • Toplamda 30 dakika pişirdiğimiz tatlımız hazır, kaselere paylaştıralım. Soğuduktan sonra üzerini iri doğranmış ceviz ile süsleyelim. Afiyet olsun.

Meyve Aşuresi tarifinin püf noktası nedir?

Şeftali daha hassas, yumuşak bir meyve olduğu için sonradan ilave edelim. Dilediğiniz başka meyveleri de kullanabilir, istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025