Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Meyhane Pilavı Tarifi

Meyhane Pilavı

Meyhane Pilavı Tarifi

Meyhane Pilavı tarifi: Meyhane Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Meyhane Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Meyhane Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet orta boy kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı (silme) kırmızı toz biber
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 adet sıcak tavuk suyu (1 adet tavuk su tabletle hazırla

Meyhane Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle tereyağı ve sıvı yağını pilav tenceresine alıp kızdırın.
  • Yemeklik doğradığınız kuru soğanı ekleyerek rengi pembeleşinceye kadar kavurun, rendelenmiş sarımsakları da ekleyip devam edin.
  • Küçük küçük doğradığınız yeşil ve kırmızı biberleri ekleyerek ölene kadar kavurmaya devam edin.
  • Ardından bulguru ekleyerek 4-5 dakika daha kavurun.
  • Salça ve baharatları ekleyerek iyice harmanlayın, salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Küçük olacak şekilde küp küp doğradığınız domatesleri ekleyin, karıştırın.
  • 4 bardak sıcak suyu ekleyin, tavuk suyunu bu aşamada dökebilirsiniz.
  • Tencerenin kapağını kapatıp suyu bitene kadar pişirin ve pilavınız hazır. Afiyet olsun.

Meyhane Pilavı tarifinin püf noktası nedir?

Pilavı pişirirken kısık ateşte olmasına çok karıştırmamaya dikkat edin.

Meyhane Pilavı tarifi için servis önerisi

Kase ile şekil çıkarıp ana yemekleriniz yanına tabak kenarına koyarak servis edebilirsiniz. Yanında yoğurt, meyhane pilavınıza çok yakışacak.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025