Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mevsim Meyveli Tartolet Tarifi

Mevsim Meyveli Tartolet

Mevsim Meyveli Tartolet Tarifi

Mevsim Meyveli Tartolet tarifi: Mevsim Meyveli Tartolet için gerekli malzemeler nelerdir? Mevsim Meyveli Tartolet nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mevsim Meyveli Tartolet yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Alt taban için:

  • 125 gram tereyağı
  • 75 gram pudra şekeri
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 225 gram un

Kreması için:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı labne

Üstü için:

  • 1 kase mevsim meyveleri

Mevsim Meyveli Tartolet tarifi nasıl yapılır?

  • Tart hamurunu yapmaya başlarken önce tereyağını ve pudra şekerini mikserde iyice çırpın.
  • Daha sonra üzerine yumurta sarısını sütü ekleyin ve tekrar rondoda karıştırın.
  • Mikserde hamur kıvamını alınca bir streç filme sarın ve buzlukta en az 30 dakika hamurunuz sertleşinceye kadar bekletin.
  • Kremasını yapmak için sütü, şekeri, unu, nişastayı, yumurta sarısını tencereye alıp ocakta fokurdayana kadar pişirin.
  • Fokurdadıktan sonra altını kapatıp vanilyayı de ekleyin ve karıştırıp soğuması için bekleyin.
  • Soğuduktan sonra en son üzerine labneyi ekleyebilirsiniz.
  • Tart hamurunu buzluktan çıkardıktan sonra, açarken kırılmaması için iki yağlı kağıt arasına koyup oklava yardımıyla 1-2 cm kalınlığında açın.
  • Tart kalıbınız varsa onunla, yoksa bir bardağın ağız kısmını kullanarak yuvarlak küçük şekiller elde edin ve bunları muffin kalıplarına yerleştirin.
  • Tart hamurunuzu 180 derecede önceden ıstılmış fırında 13-15 dakika pişirin.
  • Fırından çıktıktan sonra hamurunuz çok kırılgan olacağı için soğuması için bekleyin ve soğuduktan sonra üzerinin kremasını dökün ve en üstünü istediğiniz meyvelerle süsleyin. Afiyet olsun.

Mevsim Meyveli Tartolet tarifinin püf noktası nedir?

Tart hamurunuz çok yağlı bir hamur olduğu için buzlukta yeterince bekletmeniz gerekir. Tartınızı oklava yardımıyla açarken iki yağlı kağıt arasında açın ki kırılmadan kolayca açılabilsin. Tartınız fırından çıktıktan sonra soğuması için bekleyin yoksa çok çabuk kırılabilir. Buzdolabında muhafaza edin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025