Mersin Usulü Tantuni Tarifi
Mersin Usulü Tantuni tarifi: Mersin Usulü Tantuni için gerekli malzemeler nelerdir? Mersin Usulü Tantuni nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Mersin Usulü Tantuni yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 400-500 gram dana eti
- 2 adet taze soğan
- 1-2 dal maydanoz
- 2 adet domates
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı sumak
- 4 adet ekmek
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limon
Mersin Usulü Tantuni tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle etlerimizi minik minik kuşbaşının 4'de biri kadar doğrayalım ve önden haşlayalım. Mutlaka başladığımız suyu da dökelim kullanmayalım.
- Etlerimiz iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın, ben dana eti kullandığım için düdüklüde haşladım. Daha çabuk pişsin diye...
- Etlerimiz başlanırken domatesleri küp küp doğrayıp bir tabağa alalım. Haşlanan etlerimizi tavaya alalım ama tavayı çok doldurmayın, servis ettikçe eklersiniz tavaya eti.
- Tantuni Mersin'de pamuk yağıyla yapılır ama evde yapılanlarda zeytinyağı kullanıyoruz. Bolca zeytinyağımızı gezdirelim biraz kavuralım.
- Kavururken mutlaka 1, 2 yemek kaşığı su gezdirin ettiniz kurumasın. Baharatlardan 1'er çay kaşığı atalım karıştıralım, az bir miktar tuz atalım sonra arasından kestiğimiz ekmekleri tavadaki yağa batıralım.
- Önce et, sonra soğan piyazımızdan, sonra domatesten koyup bir çimdik tuz serpelim. Yanına da acı turşu, ayran yada şalgam alalım. Afiyet olsun.