Mermer Kek Tarifi
Mermer Kek tarifi: Mermer Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Mermer Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Mermer Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek İçin:
- 3 adet orta boy yumurta
- 1/3 su bardağı yoğurt (70 g)
- 1/3 su bardağı sıvı yağ (70 g)
- 1/3 su bardağı tereyağı (70 g)
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 250 gram toz şeker (1+1/2 su bardağı)
- 330 gram un
- 1 paket kabartma tozu (10 g)
- 1 çay kaşığı karbonat (3 g)
- 1 paket vanilin
- 1 çimdik tuz
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 2 yemek kaşığı kakao (30 g)
Ganaj İçin:
- 100 mililitre sıvı krema
- 1/3 su bardağı toz şeker (60 g)
- 2 paket bitter çikolata (120 g)
- 1 yemek kaşığı tereyağı (20 g)
Mermer Kek tarifi nasıl yapılır?
- Kelepçeli kalıbın tabanı ve kenarları fırçayla yağlanıp yağlı kağıt yerleştirilir.
- Bir kapta kakao hariç kuru malzemeler karıştırılır, kenara alınır. Büyük bir kapta sıvı malzemeler karıştırılır.
- Bu karışıma, kuru malzemeler (kakao hariç) eklenir karıştırılır.
- Kek hamurunun 1/3 ü başka bir kaba alınarak kakao karıştırılır. 3-4 yemek kaşığı süt ile kıvamı açılır.
- Sade kek hamuru kalıba dökülür. Üzerine kakaolu karışım gezdirilir. Bir çöp şiş veye çatalla rastgele karıştırılır.
- Önceden fan ayarında 180 dereceye ısıtılan fırında 35-40 dakika pişirilir. Keke batırılan kürdan temiz çıkıyorsa pişmiştir.
- İlk sıcaklığı gidince kalıptan çıkarılıp kağıtlar sıyrılır. Tel ızgara üzerinde soğutulur.
- Ganaj için krema ve şeker karıştırılarak ısıtılır.
- Kenarlardan baloncuklar çıkmaya başlayınca küçük parçalara ayrılan çikolata üzerine dökülür.
- Hızlıca karıştırılıp tereyağ eklenir. Ganaj homojen olana kadar karıştırılır. Soğuyunca kekin üzerine dökülür. Afiyet olsun.
Mermer Kek tarifinin püf noktası nedir?
26 cm kelepçeli kek kalıbı ve 200 ml su bardağı ölçüsü kullanıldı.