Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mereng Tarifi

Mereng

Mereng Tarifi

Mereng tarifi: Mereng için gerekli malzemeler nelerdir? Mereng nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mereng yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet yumurta akı (55 gram)
  • 1/3 su bardağı toz şeker (55 gram)
  • 1 çimdik tuz
  • 1 paket vanilin

Mereng tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta akları temiz cam kaseye alınır. Mikserin düşük ayarınca biraz köpürtülür. Tuz eklenip çırpılır.
  • Azar azar 5-6 defada toz şeker serpilerek çırpmaya devam edilir.  Aroma veya vanilin eklenip çırpılır. Jel gıda boyası kürdanla eklenir, çırpılır. Parlak ve gaga şeklinde kalıyorsa sıkma torbasına alınır.
  • Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı sıkılır.  Önceden 120 derecede alt üst ayarda ısıtılan fırına verilir.
  • Fırın ısısı 100 dereceye indirilir, kapak hiç açılmadan 1 saat pişirilir. Sürenin sonunda fırın kapatılır.
  • Fırın içinde 2 saat bırakılır. Fırın kapağı aralanarak tamamen soğuyana kadar bırakılır. Afiyet olsun. ♥️

Mereng tarifinin püf noktası nedir?

200 ml su bardağı ölçüsü kullanıldı. Cam çırpma kabı ve çırpma uçları yağdan arındırılmış şekilde temiz olmalı. Şeker azar azar eklenmeli. Fırın kapağı açılmamalı.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Mereng ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021