Mereng Tarifi
Mereng tarifi: Mereng için gerekli malzemeler nelerdir? Mereng nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Mereng yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta beyazı
- 1 su bardağı şeker (pudra şekeri de olabilir)
- 1 çimdik tuz
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
Mereng tarifi nasıl yapılır?
- Evvela kuru bir kaba yumurta aklarını koyalım, kesinlikle 1 damla bile sarısı karışmamış olsun,ve kullanacağınız kapta aynı şekilde kuru olsun, bir damla su bile tarifin olmaması için yeterli.
- Yumurta aklarını 1 çimdik tuz ekleyip, 10 dakika boyunca hiç durmadan çırpın. 10 dakika sonra 1 su bardağı şekeri azar azar ekleyerek mikserin en yüksek derecesinde çırpın.
- En son 1 yemek kaşığı üzüm sirkesini ekleyip, biraz daha çırpın. Çok koyu ve katı bir kıvamı olması lazım,eğer olmuyorsa bir yerde yanlışlık yapmışsınızdır.
- Kabı ters çevirdiğinzde sabit kalıyorsa olmuş demektir. Yıldız uçlu veya tırtıklı uçlu duyu takıp, sıkma torbası alın (yalnız çok beklemeyin çünkü yumurtalar sönebilir).
- Aralıklı şekilde sıkıp, önceden ısıtılmış fansız fırında 100 derecede 60 dakika pişirin (55 dakikadan sonra kontrol edin, rengi beyaz olacak, sarıya dönük olması).
- 60 dakika sonunda fırının kapağını biraz açıp, soğuması bekleyin. Bezelerimiz servise hazır.
- Kahve ile harika oluyor, köpük köpük bir lezzet. Hemen tüketmeye bakın, ertesi güne bırakmayın. Yumurta kokusu olmuyor fakat çok bekledikçe gelebilir, yapınca hemen tüketin derim, zaten hemen bitiyor. Afiyet olsun.
Mereng tarifinin püf noktası nedir?
Renkli beze yapmak isterseniz, yenilebilir gıda boyası kullanabilirsiniz (1 kürdan ucu yeterli). Sirke asit dengesini ayarlıyor ve pişerken sönme yapmıyor.