Mereng Tarifi
Mereng tarifi: Mereng için gerekli malzemeler nelerdir? Mereng nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
60 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Mereng yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta akı (55 gram)
- 1/3 su bardağı toz şeker (55 gram)
- 1 çimdik tuz
- 1 paket vanilin
Mereng tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta akları temiz cam kaseye alınır. Mikserin düşük ayarınca biraz köpürtülür. Tuz eklenip çırpılır.
- Azar azar 5-6 defada toz şeker serpilerek çırpmaya devam edilir. Aroma veya vanilin eklenip çırpılır. Jel gıda boyası kürdanla eklenir, çırpılır. Parlak ve gaga şeklinde kalıyorsa sıkma torbasına alınır.
- Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı sıkılır. Önceden 120 derecede alt üst ayarda ısıtılan fırına verilir.
- Fırın ısısı 100 dereceye indirilir, kapak hiç açılmadan 1 saat pişirilir. Sürenin sonunda fırın kapatılır.
- Fırın içinde 2 saat bırakılır. Fırın kapağı aralanarak tamamen soğuyana kadar bırakılır. Afiyet olsun. ♥️
Mereng tarifinin püf noktası nedir?
200 ml su bardağı ölçüsü kullanıldı. Cam çırpma kabı ve çırpma uçları yağdan arındırılmış şekilde temiz olmalı. Şeker azar azar eklenmeli. Fırın kapağı açılmamalı.