Mercimekli Soğanlı Pilav Tarifi
Mercimekli Soğanlı Pilav tarifi: Mercimekli Soğanlı Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Mercimekli Soğanlı Pilav nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Mercimekli Soğanlı Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 1/2 su bardağı yeşil mercimek
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı su
- 1 adet kırmızı soğan
- 2 diş sarımsak
- 150 gram mantar
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Mercimekli Soğanlı Pilav tarifi nasıl yapılır?
- Soğanın kabuklarını soyarak işe başlayın. Kabuklarını soyduğunuz soğanın yarım ay şeklinde ince ince doğrayın.
- Mantarların sap kısımlarını çıkarın. Onları da yarım ay şeklinde doğrayın.
- Sarımsakları ezin.
- Mercimek ve bulguru güzelce yıkayın ve tel süzgeç üzerinde fazla sularını süzdürün.
- Öncesinde mercimeği üzerini 2 parmak su geçecek bir şekilde haşlanmaya bırakın. Yaklaşık 30 dakika kadar haşlayın, ardından suyunu süzüp kenara alın.
- Pilav tenceresinin içerisine bulguru alın ve hafifçe yağda kavurun ve mercimekleri de ekledikten sonra üzerine suyunu koyun.
- Bu sırada tuzunu ilave edin. Bulgur ve yeşil mercimek yumuşayana ve suyunu çekene kadar kapağı kapalı bir biçimde kısık ateşte pişirin.
- Suyunu çektikten sonra ocaktan alın ve demlenmeye bırakın.
- Ayrı bir tavanın içerisine tereyağı, ezdiğiniz sarımsakları ve doğranmış kırmızı soğanları atın, sotelemeye başlayın.
- Üzerine mantarları da ilave edin. Sebzeler sotelenince ocaktan alın.
- Sotelenmiş sebzeleri, demlenmiş pilavın üzerine ekleyin. Karabiberini de atıp güzelce karıştırın ve servis edin. Afiyet olsun.
Mercimekli Soğanlı Pilav tarifinin püf noktası nedir?
Pilavınızı mutlaka oda sıcaklığında demlenmeye bırakın. Ardından sebzelerini ilave edin.
Mercimekli Soğanlı Pilav tarifi için servis önerisi
Üzerini incecik kıyılmış maydanozla süsleyerek servis edebilirsiniz.