Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mercimekli, Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi

Mercimekli, Nohutlu Bulgur Pilavı

Mercimekli, Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi

Mercimekli, Nohutlu Bulgur Pilavı tarifi: Mercimekli, Nohutlu Bulgur Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Mercimekli, Nohutlu Bulgur Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mercimekli, Nohutlu Bulgur Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet bulyon
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 2 çay bardağı bulgur
  • 1 adet rendelenmiş havuç
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay bardağı nohut (önceden suda bekletilmiş)
  • 4 çay bardağı kaynar su

Mercimekli, Nohutlu Bulgur Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • Önce 1 çay bardağı yeşil mercimeği 10 dakika kadar haşlanması için ocağa bırakıyoruz.
  • Mercimek haşlanırken pratik olması adına 1 adet soğanı küp küp doğrayıp, 1 adet havucumuzu da rendeliyoruz.
  • Mercimeğin altını kapadıktan sonra pilav tenceresine yağımızı, soğanlarımızı atıp kavuruyoruz. Hafif renk aldıktan sonra havuç rendelenmiş havuçları atıp iki lezzetin birbirine geçmesi için kavuruyoruz.
  • Soğan ve havuç harmanlandıktan sonra yarım çentik biber ve bir yarım çentik de domates salçasını tencereye atıp kavuruyoruz ardından bulyonu atıp kavurmaya devam ediyoruz.
  • Birbirlerinin içine geçtiklerinden emin olduğumuzda sudan geçirip süzgeçte beklettiğimiz bulguru tenceremize ekleyip salça, soğan, havuç ile harmanlıyoruz.
  • Ve mercimeklerimizi de ekleyip 4 çay bardağı suyu tencereye koyuyoruz. (bulgurunuzun suyu çekmesine göre su eklenebilir)
  • Su yarısına kadar çektiğinde haşlanmış nohutların suyunu süzüp pilavımıza ekledikten sonra pilavımızı dikkatli bir şekilde karıştırıp kısık ateşte suyun kalanını çekmesi için kapağı kapatıyoruz.
  • Suyunu iyice çektikten sonra altını kapatıp güzelce karıştırdıktan sonra 5-6 dakika kadar dinlenmeye bırakıyoruz ve ardından yemeğimiz servise hazır, afiyet olsun!

Mercimekli, Nohutlu Bulgur Pilavı tarifinin püf noktası nedir?

Kaliteli bir bulgur kullanmak bu yemeğin püf noktası.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025