Mercimekli, Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi
Mercimekli, Nohutlu Bulgur Pilavı tarifi: Mercimekli, Nohutlu Bulgur Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Mercimekli, Nohutlu Bulgur Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Mercimekli, Nohutlu Bulgur Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet bulyon
- 1 çay bardağı yeşil mercimek
- 2 çay bardağı bulgur
- 1 adet rendelenmiş havuç
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay bardağı nohut (önceden suda bekletilmiş)
- 4 çay bardağı kaynar su
Mercimekli, Nohutlu Bulgur Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Önce 1 çay bardağı yeşil mercimeği 10 dakika kadar haşlanması için ocağa bırakıyoruz.
- Mercimek haşlanırken pratik olması adına 1 adet soğanı küp küp doğrayıp, 1 adet havucumuzu da rendeliyoruz.
- Mercimeğin altını kapadıktan sonra pilav tenceresine yağımızı, soğanlarımızı atıp kavuruyoruz. Hafif renk aldıktan sonra havuç rendelenmiş havuçları atıp iki lezzetin birbirine geçmesi için kavuruyoruz.
- Soğan ve havuç harmanlandıktan sonra yarım çentik biber ve bir yarım çentik de domates salçasını tencereye atıp kavuruyoruz ardından bulyonu atıp kavurmaya devam ediyoruz.
- Birbirlerinin içine geçtiklerinden emin olduğumuzda sudan geçirip süzgeçte beklettiğimiz bulguru tenceremize ekleyip salça, soğan, havuç ile harmanlıyoruz.
- Ve mercimeklerimizi de ekleyip 4 çay bardağı suyu tencereye koyuyoruz. (bulgurunuzun suyu çekmesine göre su eklenebilir)
- Su yarısına kadar çektiğinde haşlanmış nohutların suyunu süzüp pilavımıza ekledikten sonra pilavımızı dikkatli bir şekilde karıştırıp kısık ateşte suyun kalanını çekmesi için kapağı kapatıyoruz.
- Suyunu iyice çektikten sonra altını kapatıp güzelce karıştırdıktan sonra 5-6 dakika kadar dinlenmeye bırakıyoruz ve ardından yemeğimiz servise hazır, afiyet olsun!
Mercimekli, Nohutlu Bulgur Pilavı tarifinin püf noktası nedir?
Kaliteli bir bulgur kullanmak bu yemeğin püf noktası.