Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi
Mercimekli Bulgur Pilavı tarifi: Mercimekli Bulgur Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Mercimekli Bulgur Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 tabaklık
Mercimekli Bulgur Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/3 su bardağı yeşil mercimek
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 6 dilim kurutulmuş domates
- 3 adet arpacık soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Mercimekli Bulgur Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Kurutulmuş domatesleri minik minik doğradıktan sonra tereyağı ile tencereye alıp bir iki dakika kavuralım.
- Bulgur ve yeşil mercimeği (ılık suda bekletmeye gerek yok) yıkayıp tencereye alalım.
- Bir iki dakika kavurup üzerine istenilen boyutta doğranan (ikiye de bölebilirsiniz) soğanları ekleyelim.
- Bulguru ve mercimeği aynı kabul edip 1’e 2 oranda sıcak su ekleyelim. (Bulgur markasına göre su miktarı değişebilir, kendi ölçünüzle yapabilirsiniz.)
- Ağzını kapatıp pişirelim ve demelenmeye bırakalım. Afiyet olsun.
Mercimekli Bulgur Pilavı tarifinin püf noktası nedir?
Kurutulmuş domates tuzlu bir ürün olduğundan pilava konulan tuz miktarına dikkat ediniz. Tarifte salça yok çünkü rengini koyultup tadını ekşi yapacaktır, rengini ve malzemelerin tadını korumak adına salça kullanılmamasını tavsiye ederiz.