Mercimek Sosis tarifi: Mercimek Sosis için gerekli malzemeler nelerdir? Mercimek Sosis nasıl yapılır?
Mercimekleri haşlamadan önce bol su ile yıkayın. Süzüp tencereye aldığınız mercimeklerin üstüne sebze suyunu, üzerini geçecek kadar soğuk suyu, tuzu ve defne yaprağını ekleyin.
Kısık ateşte mercimekler yumuşayıp patlayana kadar pişirin, süzün ve kenarda dinlendirin. Bir tavada ufak küp doğranmış kuru soğanı ve rendelenmiş havuçları zeytinyağı ile yumuşayana kadar soteleyin.
Sotelenmiş sebzeleri, mercimek ve baharatlarla birlikte blenderden geçirin. Hazırladığınız karışımı bir kaba alın ve azar azar unu içine yedirin. Karışımı yarım saat buzdolabında dinlendirin.
Tezgaha bir miktar streç film serin ve üzerine 3 yemek kaşığı kadar harçtan koyun, streç ile karışımı sosis şekli vererek sarın.
Hazırladığınız sosisleri tavada önlü arkalı her tarafları çıtır çıtır olana kadar az miktar yağ ile kızartın.
Hazırladığınız sosisleri sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.