Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mercimek Mantısı Tarifi

Mercimek Mantısı

Mercimek Mantısı Tarifi

Mercimek Mantısı tarifi: Mercimek Mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? Mercimek Mantısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mercimek Mantısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 3 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber

Mercimek Mantısı tarifi nasıl yapılır?

  • Mercimeği suyla haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Tavada 1 adet soğan ile 2 yemek kaşığı tereyağını kavuruyoruz. Kavurduktan sonra onu da soğumaya bırakıyoruz.
  • Ayrı bir tavada hafif yağ ile salçamızı kavurarak pişiriyoruz. Haşlanan ve soğuyan mercimeğimizin içine kavrulmuş soğanlarımızı döküyoruz.
  • 1 çay kaşığı nane ve  1 çay kaşığı karabiberi ekleyip harcı karıştırıyoruz. Hazırladığımız harcı  servis tabağımıza yuvarlak top halde alıyoruz.
  • Sonra üzerine yoğurdumuzu ve hazırladığımız salça sosunu döküyoruz. En son nane ve pul biber serpiyoruz ve mantımız hazır. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025