Mercimek Mantısı Tarifi
Mercimek Mantısı tarifi: Mercimek Mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? Mercimek Mantısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 porsiyon
Mercimek Mantısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 3 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
Mercimek Mantısı tarifi nasıl yapılır?
- Mercimeği suyla haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Tavada 1 adet soğan ile 2 yemek kaşığı tereyağını kavuruyoruz. Kavurduktan sonra onu da soğumaya bırakıyoruz.
- Ayrı bir tavada hafif yağ ile salçamızı kavurarak pişiriyoruz. Haşlanan ve soğuyan mercimeğimizin içine kavrulmuş soğanlarımızı döküyoruz.
- 1 çay kaşığı nane ve 1 çay kaşığı karabiberi ekleyip harcı karıştırıyoruz. Hazırladığımız harcı servis tabağımıza yuvarlak top halde alıyoruz.
- Sonra üzerine yoğurdumuzu ve hazırladığımız salça sosunu döküyoruz. En son nane ve pul biber serpiyoruz ve mantımız hazır. Afiyet olsun.