Mercimek Mantısı Tarifi
Mercimek Mantısı tarifi: Mercimek Mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? Mercimek Mantısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Mercimek Mantısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 2 su bardağı yulaf ezmesi
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Sos için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet ceviz içi
- 1 çay kaşığı nane
Yoğurt sosu için:
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 diş sarımsak
Mercimek Mantısı tarifi nasıl yapılır?
- Mercimekleri iyice yıkayıp süzdükten sonra derin bir tencerede üzeri geçene kadar su koyup haşlayalım.
- Yulaf ezmesini robottan geçirelim.
- Haşlanan mercimekleri süzüp soğuk sudan geçirelim ve robotta çekelim.
- Robotta çekilmiş yulaf ezmesi ve mercimeği bir kaba alalım. Karabiber ve tuzu ekleyip yoğuralım.
- Hamur haline gelen karışımdan fındıktan biraz büyük köfteler yapalım.
- Köfteleri hazırlarken bir yandan su kaynatalım. Kaynayan suyun içerisine tuz ekleyelim.
- Köfteleri 5 dakika haşlayalım ve süzerek servis tabağına alalım.
- Tereyağı eritelim, içerisine salçayı ekleyip 1-2 dakika kavuralım.
- Kavrulan salçaya ceviz içi ve naneyi ekleyip şöyle bir karıştırıp altını kapatalım.
- Sarımsağı ezelim yoğurtla karıştırıp köftelerin üzerine dökelim ve üzerine sosu gezdirelim.
- Mercimek mantımız hazır. Afiyet olsun.
Mercimek Mantısı tarifinin püf noktası nedir?
Mercimeği hamur olacak kadar haşlamayın.