Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mercimek Mantısı Tarifi

Mercimek Mantısı

Mercimek Mantısı Tarifi

Mercimek Mantısı tarifi: Mercimek Mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? Mercimek Mantısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mercimek Mantısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 2 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Sos için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet ceviz içi
  • 1 çay kaşığı nane

Yoğurt sosu için:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak

Mercimek Mantısı tarifi nasıl yapılır?

  • Mercimekleri iyice yıkayıp süzdükten sonra derin bir tencerede üzeri geçene kadar su koyup haşlayalım.
  • Yulaf ezmesini robottan geçirelim.
  • Haşlanan mercimekleri süzüp soğuk sudan geçirelim ve robotta çekelim.
  • Robotta çekilmiş yulaf ezmesi ve mercimeği bir kaba alalım. Karabiber ve tuzu ekleyip yoğuralım.
  • Hamur haline gelen karışımdan fındıktan biraz büyük köfteler yapalım.
  • Köfteleri hazırlarken bir yandan su kaynatalım. Kaynayan suyun içerisine tuz ekleyelim.
  • Köfteleri 5 dakika haşlayalım ve süzerek servis tabağına alalım.
  • Tereyağı eritelim, içerisine salçayı ekleyip 1-2 dakika kavuralım.
  • Kavrulan salçaya ceviz içi ve naneyi ekleyip şöyle bir karıştırıp altını kapatalım.
  • Sarımsağı ezelim yoğurtla karıştırıp köftelerin üzerine dökelim ve üzerine sosu gezdirelim.
  • Mercimek mantımız hazır. Afiyet olsun.

Mercimek Mantısı tarifinin püf noktası nedir?

Mercimeği hamur olacak kadar haşlamayın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025