Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mercimek Mantı Tarifi

Mercimek Mantı

Mercimek Mantı Tarifi

Mercimek Mantı tarifi: Mercimek Mantı için gerekli malzemeler nelerdir? Mercimek Mantı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mercimek Mantı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Mercimekli Mantı İçin:

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1/2 su bardağı ince bulgur
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tutam zerdeçal

Yoğurtlu Sos İçin:

  • 1/2 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak (ezilmiş)

Salçalı Sos İçin:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Mercimek Mantı tarifi nasıl yapılır?

  • Mercimekleri 2 su bardağı kaynar suyla yumuşayana kadar haşlayın.
  • Haşlanan mercimekleri geniş bir kaba alın. Üzerine ince bulguru ve 1 su bardağı kaynar suyu ve baharatları ekleyip karıştırın. Üzerini streç filmle kapatarak 15-20 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Salçalı sos için; tüm malzemeleri küçük bir tavaya alıp 1-2 dakika orta ateşte kavurun. Üzerine 3-4 yemek kaşığı su ekleyerek kıvamını açtıktan sonra ocaktan alın.
  • Dinlenen mercimek karışımını 1-2 dakika boyunca yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın.
  • Tabağın altına mercimek mantılarını dizin ve üzerine önce yoğurtlu-sarımsaklı sosu ardından salçalı sosu dökün. İsteğe göre üzerine doğranmış maydanoz serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025