Mercimek Mantı Tarifi
Mercimek Mantı tarifi: Mercimek Mantı için gerekli malzemeler nelerdir? Mercimek Mantı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Mercimek Mantı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Mercimekli Mantı İçin:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1/2 su bardağı ince bulgur
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tutam zerdeçal
Yoğurtlu Sos İçin:
- 1/2 su bardağı süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak (ezilmiş)
Salçalı Sos İçin:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
Mercimek Mantı tarifi nasıl yapılır?
- Mercimekleri 2 su bardağı kaynar suyla yumuşayana kadar haşlayın.
- Haşlanan mercimekleri geniş bir kaba alın. Üzerine ince bulguru ve 1 su bardağı kaynar suyu ve baharatları ekleyip karıştırın. Üzerini streç filmle kapatarak 15-20 dakika dinlenmeye bırakın.
- Salçalı sos için; tüm malzemeleri küçük bir tavaya alıp 1-2 dakika orta ateşte kavurun. Üzerine 3-4 yemek kaşığı su ekleyerek kıvamını açtıktan sonra ocaktan alın.
- Dinlenen mercimek karışımını 1-2 dakika boyunca yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın.
- Tabağın altına mercimek mantılarını dizin ve üzerine önce yoğurtlu-sarımsaklı sosu ardından salçalı sosu dökün. İsteğe göre üzerine doğranmış maydanoz serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!