Mercimek Köftesi Tarifi
Mercimek Köftesi tarifi: Mercimek Köftesi için gerekli malzemeler nelerdir? Mercimek Köftesi nasıl yapılır?
Mercimek Köftesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Mercimek Köftesi tarifi nasıl yapılır?
- Bol suda yıkadığınız kırmızı mercimeği sıcak suda kaynatın.
- Suyunu çekmeye yakın ince bulguru ekleyin, mercimeği ocaktan alın.
- Üzerine ince bulguru ekleyin.
- Kapağını kapattığınız tencerede ince bulguru şişmesi için mercimekle birlikte 15 dakika kadar bekletin.
- Zeytinyağını bir tavada kızdırın.
- Kuru soğanları küçük küpler halinde doğrayın ve tavaya aktarın.
- Doğradığınız soğanları 5 dakika kadar kavurun.
- Sırasıyla; biber salçası, domates salçası, tuz, pul biber ve kimyonu ekleyin.
- Soğanlı karışımı 3- 4 dakika kadar kavurun.
- Şişen bulgurlu ve mercimekli harca salçalı, soğanlı harcı ekleyin.
- Taze soğanları ve maydanozu ince ince kıyın. Doğranmış yeşillikleri ilave edin.
- Malzemeleri yoğurmaya başlayın.
- Tüm malzemeyi özleşene kadar yoğurun.
- Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve avuç içinizde sıkarak şekil verin.
- Servis tabağına aldığınız mercimekli köfteleri arzu ettiğiniz yeşilliklerle servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.