Mercimek Çorbası Tarifi
Mercimek Çorbası tarifi: Mercimek Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Mercimek Çorbası nasıl yapılır?
Mercimek Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Mercimek Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir tencereye 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin. İri doğranmış 1 adet büyük soğanı sıvı yağ ile birlikte kavurun.
- Kavrulan soğanlara 1 yemek kaşığı unu ekleyin ve kokusu çıkıp, renk alana kadar kavurma işlemini sürdürün. İri parçalar halinde doğradığınız birer adet havuç ve patatesi tencereye aktarıp karıştırmaya devam edin.
- Tuz, karabiber ve bol suda yıkadıktan sonra suyunu süzdürdüğünüz 1,5 su bardağı mercimeği de ilave edin ve son kez güzelce karıştırın.
- 6 su bardağı sıcak suyu da tencereye ilave edin.
- Ardından kapağını kapatın, patates ve havuçlar yumuşayana kadar ara ara karıştırarak 40 dakika kadar pişirin.
- Çorba piştikten sonra pürüzsüz bir kıvam alması için; el blenderından geçirin. 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı tereyağını bir tavada kızdırın. Üzerine 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biberi ekleyin ve 2 dakika yağı kızdırdıktan sonra ocaktan alın.
- Çorbayı bir kaseye alın ve üzerine kızdırdığınız yağdan gezdirip servis edin.