Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Menemenli Ekmek Tarifi

Menemenli Ekmek

Menemenli Ekmek Tarifi

Menemenli Ekmek tarifi: Menemenli Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Menemenli Ekmek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Menemenli Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 12 adet tost ekmeği
  • 3 adet yumurta
  • 3 adet sivri biber
  • 130 gram beyaz peynir (3,5 kibrit kutusu civarı)
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kuru reyhan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Menemenli Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Tost ekmeklerinin kenar kısımlarını incecik kesip, orta kısımlarını kıtır kıtır olana kadar 180 derece sıcaklıktaki fırında ısıtın.
  • Tost ekmekleri ısınırken, yumurtaları çırpın, domatesleri rendeleyin, biberleri ince ince doğrayın ve peynirle salçayı bir çatal yardımıyla birbirine karıştırarak ezin.
  • Bütün malzemeyi bir kapta toplayın, tuz, karabiber ve reyhanını ekleyin.
  • Kıtır kıtır olan tost ekmeklerini fırından alın ve üzerlerine ince bir tabaka tereyağı sürüp, yumurtalı harcı her birinin üzerine eşit olarak dağıtın.
  • Ekmekleri, fırın kağıdıyla kaplı bir fırın tepsisinin içerisinde, önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.

Menemenli Ekmek tarifinin püf noktası nedir?

Domatesleri rendeledikten sonra mutlaka ama mutlaka suyunu sıkıp, posasını karışıma ekleyin. Aksi takdirde ekmekleriniz ıslak olur. Peynirinizin ve salçanızın tuzluluk durumuna göre tuzunuzu ayarlayın. Ne kadar lezzetli domatesler kullanırsanız, menemen de o kadar güzel olacaktır.

Menemenli Ekmek tarifi için servis önerisi

Dilerseniz fırından çıkmadan 3 dakika önce menemenli ekmeklere sucuk dilimleri ekleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025