Melomakarona Tarifi
Melomakarona tarifi: Melomakarona için gerekli malzemeler nelerdir? Melomakarona nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 büyük tepsi
Melomakarona yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1/2 su bardağı portakal suyu
- 1/2 su bardağı süt
- 3,5 su bardağı un
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1/2 çay kaşığı karanfil (dövülmüş)
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1/2 su bardağı dövülmüş fındık
Şerbeti İçin:
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı bal
- 4-5 damla limon suyu
Melomakarona tarifi nasıl yapılır?
- Bir kasede toz şeker, zeytinyağı, portakal suyu ve sütü güzelce karıştırın.
- Ayrı bir kaseye unu, pudra şekerini, kabartma tozu, karbonatı ve tarçını eleyerek ekleyin.
- Arından dövülmüş karanfili de unlu karışıma ekleyip son kez karıştırın.
- Unlu karışımı, hazırladığınız sıvı karışıma azar azar ekleyerek malzemelerin birbirine karışmasını sağlayın.
- Kurabiye hamuru kıvamına gelmeden rendelenmil portakal kabuğu ve dövülmüş fındığı da ilave edin.
- Hamur yumuşak ama ele yapışmayan bir kıvam aldıktan sonra kalburabastı büyüklüğünde parçalar alın ve şekil verin.
- Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine hamurları dizin ve 175 derece fırında 25 dakika pişirin.
- Melomakaronlar fırında pişerken şerbeti hazırlayalım. Bir sos tenceresine su, toz şeker ve balı ekleyip şerbet kıvamına gelene kadar ısıtın. Limon suyunu da ekleyip, kıvam alan şerbeti ozaktan alın ve ılımaya bırakın.
- Fırından çıkan ve ilk sıcaklığı geçmiş olan melomakaronların üzerine şerbeti dökün.
- Şerbeti iyice çektikten sonra üzerlerine dövülmüş fındık serpiştirip sevdiklerinizle afiyetle tüketin.