Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mekik Tarifi

Mekik

Mekik Tarifi

Mekik tarifi: Mekik için gerekli malzemeler nelerdir? Mekik nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mekik yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 125 gram tereyağı (oda ısısında bekletilmiş)
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı toz badem
  • 1 paket vanilin
  • 1 kase dondurulmuş vişne

Mekik tarifi nasıl yapılır?

  • Fırını 170 dereceye ayarlayın.
  • Geniş bir kasede pudra şekeri ile tereyağını spatula yardımıyla karıştırın.
  • Yumurtaları teker teker içerisine ilave edip harcınızın yumurtayı iyice yemesini sağlayın.
  • Geriye kalan kuru malzemeleri ayrı bir kapta iyice karıştırın ve yumurtalı harcın içerisine azar azar ilave ederek  tüm malzemelerin homojen biçimde birbirine karışmasını sağlayın.
  • Vişneleri bir süzgece alın ve fazla suyunun süzülmesini sağlayın.
  • Yağlanmış mekik kalıplarına hazırladığınız harcı dökün.
  • Üzerlerine ikişer adet vişne ekleyin.
  • Önceden ısıttığınız 170 derece fırında kenarlardan ortaya doğru hafif altın rengini alana kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırın farklılıklarından dolayı pişme süresi değişebilir, bu yüzden kontrol ederek pişirin.
  • Pişen mekikleri oda sıcaklığında beklettikten sonra sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025