Mekik Tarifi
Mekik tarifi: Mekik için gerekli malzemeler nelerdir? Mekik nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Mekik yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gram tereyağı (oda ısısında bekletilmiş)
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı un
- 1/2 su bardağı toz badem
- 1 paket vanilin
- 1 kase dondurulmuş vişne
Mekik tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 170 dereceye ayarlayın.
- Geniş bir kasede pudra şekeri ile tereyağını spatula yardımıyla karıştırın.
- Yumurtaları teker teker içerisine ilave edip harcınızın yumurtayı iyice yemesini sağlayın.
- Geriye kalan kuru malzemeleri ayrı bir kapta iyice karıştırın ve yumurtalı harcın içerisine azar azar ilave ederek tüm malzemelerin homojen biçimde birbirine karışmasını sağlayın.
- Vişneleri bir süzgece alın ve fazla suyunun süzülmesini sağlayın.
- Yağlanmış mekik kalıplarına hazırladığınız harcı dökün.
- Üzerlerine ikişer adet vişne ekleyin.
- Önceden ısıttığınız 170 derece fırında kenarlardan ortaya doğru hafif altın rengini alana kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırın farklılıklarından dolayı pişme süresi değişebilir, bu yüzden kontrol ederek pişirin.
- Pişen mekikleri oda sıcaklığında beklettikten sonra sevdiklerinizle afiyetle tüketin.