Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Meftune Tarifi

Meftune

Meftune Tarifi

Meftune tarifi: Meftune için gerekli malzemeler nelerdir? Meftune nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Meftune yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 400 gram kemikli kuzu eti
  • 3 adet büyük boy patlıcan
  • 9 adet büyük boy domates
  • 1,5 yemek kaşığı (tepeleme) domates salçası
  • 1 yemek kaşığı (tepeleme) biber salçası
  • 8 diş sarımsak
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı sumak (2,5 su bardağı ılık suda en az 3-4 saat bekletilecek)
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

Meftune tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanları önce uzunlamasına dörde bölüp sonra çok iri olmayacak şekilde küp küp doğrayalım. Sivri biberler de aynı şekilde ne çok iri ne de çok küçük olmadan sotelik doğrayalım.
  • Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım. Sarımsakları havanda dövelim. (İsterseniz minik rende ile rendeleyebilirsiniz.)
  • Tencereye sırası ile çiğden et, biber, patlıcan, salçalar, domates ve sarımsak rendesi eklenir. En üste tuzu ve yağı gezdirilir.
  • Ocağın altı açılır ve süzgeçten geçirilen sumak suyu eklenir. Kapağını kapatıp kaynara çıktıktan sonra orta ateşte 30 dakika kadar pişirilir. Yemeği karıştırmıyoruz.
  • Etler pişince yemek hazır demektir. Yarım saat dinlendirdikten sonra servis edilir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025