Meftune Tarifi
Meftune tarifi: Meftune için gerekli malzemeler nelerdir? Meftune nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Meftune yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 400 gram kemikli kuzu eti
- 3 adet büyük boy patlıcan
- 9 adet büyük boy domates
- 1,5 yemek kaşığı (tepeleme) domates salçası
- 1 yemek kaşığı (tepeleme) biber salçası
- 8 diş sarımsak
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı sumak (2,5 su bardağı ılık suda en az 3-4 saat bekletilecek)
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
Meftune tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları önce uzunlamasına dörde bölüp sonra çok iri olmayacak şekilde küp küp doğrayalım. Sivri biberler de aynı şekilde ne çok iri ne de çok küçük olmadan sotelik doğrayalım.
- Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım. Sarımsakları havanda dövelim. (İsterseniz minik rende ile rendeleyebilirsiniz.)
- Tencereye sırası ile çiğden et, biber, patlıcan, salçalar, domates ve sarımsak rendesi eklenir. En üste tuzu ve yağı gezdirilir.
- Ocağın altı açılır ve süzgeçten geçirilen sumak suyu eklenir. Kapağını kapatıp kaynara çıktıktan sonra orta ateşte 30 dakika kadar pişirilir. Yemeği karıştırmıyoruz.
- Etler pişince yemek hazır demektir. Yarım saat dinlendirdikten sonra servis edilir. Afiyet olsun.