Medovik Pasta Tarifi
Medovik Pasta tarifi: Medovik Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Medovik Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Medovik Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 adet yumurta
- 1/2 su bardağı şeker
- 1/2 su bardağı bal
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 2 su bardağı krema
- 250 gram labne peyniri
Medovik Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağı, şeker ve balı tencereye alarak düşük ısıda eritin ve ılımaya bırakın.
- Yumurtaları ayrı bir kapta çatal yardımıyla çırparak, ılıyan tereyağı-şeker karışımına ekleyin ve tel çırpıcı ile güzelce karıştırın.
- Kabartma tozunu ekleyin.
- Unu eleyerek her seferinde ½ bardak ekleyerek karışıma yedirin. Hafif ele yapışan bir hamur elde edinceye kadar güzelce karıştırın.
- Hamurunuzu 8 eşit parçaya kesin ve her parçayı bolca un serptiğiniz zeminde merdane ile açın. Açtığınız hamurları 9-10 cmlik kek kalıbının tabanını kullanarak yuvarlak şekilde kesin.
- Yuvarlak hamurlarınızı ve kenarlardan çıkan parçaları yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5er dakika pişirin ve ılımaya bırakın.
- Kremayı şekerle güzelce çırpın, daha sonra labne peynirini de ekleyerek kremayı hazırlayın.
- Ilıyan bisküvileri, aralarına krema sürerek üst üste düzgün bir şekilde dizin.
- Pastanızı yan yüzeyleriyle birlikte ya da sadece üzerini kremayla kaplayın.
- Pişirdiğiniz kenar parçalarını toz haline getirerek pastanızı süsleyin. Buzdolabında dinlendirdikten sonra, meyvelerle süsleyerek afiyetle tüketin.
Medovik Pasta tarifinin püf noktası nedir?
Tereyağı ve şekeri düşük ısıda eritirseniz şekerin karamelize olup dibe tutmasını önlersiniz. Pişirdiğiniz bisküvileri kat kat dizerken, her bir bisküviyi önce krema ile kapladıktan sonra dizerseniz, kremanın sönmesini engellemiş olursunuz.