Medovik Tarifi
Medovik tarifi: Medovik için gerekli malzemeler nelerdir? Medovik nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Medovik yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 3 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı bal
- 4-5 yemek kaşığı tereyağı
- 3/4 su bardağı şeker
- 3,5-4 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Kreması İçin:
- 3-4 yemek kaşığı yoğurt
- 3 kutu krema
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
Medovik tarifi nasıl yapılır?
- Benmaride tereyağını eritin, bal ve şeker ekleyin. Yumurtaları ilave edip 3-5 dk benmaride çırpın.
- Son olarak un ve kabartma tozunu ekleyip hamuru yoğurun. Unu önce 3 su bardağı olarak ilave edin, gerekirse biraz daha ekleyin.
- Hamur yumuşak, çok hafif ele yapışan kıvamda olmalı. Hamuru buzdolabında streçe sarılı şekilde 1 saat soğutun.
- Her parçayı (büyüklüğe göre 6-7 beze çıkıyor) incecik açın ve aynı boyda olacak şekilde bir kalıpla veya tencere kapağı ile kesin.
- Artan hamur parçalarını da pastayı süslemek için dilerseniz ayırın. Çatal ile hamurlarda delikler acın ki hamur şişmesin.
- 180 derece ısıtılmış fırında 2 şer olarak hamurları 15 dk kadar pişirin. Altın renginde olmalı.
- Kreması için: Kremayı sert köpük haline gelene kadar çırpın. Pudra şekeri ilave edin. Yoğurt ile birleştirin.
- Hamurların üstüne altına kenarlarına kremayı sürün. Pastayı krema ile kaplayın.
- Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin. 24 saat buzdolabında bekletin ve servis edin. Afiyet olsun.
Medovik tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz kremasına biraz daha şeker ilave edebilirsiniz.