Maydanozlu Tulum Peynirli Tavuk Sote Tarifi
Maydanozlu Tulum Peynirli Tavuk Sote tarifi: Maydanozlu Tulum Peynirli Tavuk Sote için gerekli malzemeler nelerdir? Maydanozlu Tulum Peynirli Tavuk Sote nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Maydanozlu Tulum Peynirli Tavuk Sote yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 400 gram tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 100 gram tulum peyniri
- 1/2 demet maydanoz
Maydanozlu Tulum Peynirli Tavuk Sote tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle soğanı doğrayıp zeytinyağında kavurun.
- Birer adet kırmızı ve yeşil biberi doğrayın, hafif pembeleşen soğanlarınızın üzerine ekleyin.
- Soğan ve biberleri kavurduktan sonra üzerine küp küp kestiğiniz tavukları ekleyin.
- Tavuk suyunu salıp çektikten sonra güzelce karıştırın, pişip pişmediğini kontrol edin.
- Tavuklar piştikten sonra tüm baharatları ekleyin, 2 dakika kadar tavuğun baharatları çekmesi için karıştırın.
- Ocağı kapatmadan önce yıkayıp doğradığınız maydanozları ekleyin, 1 dakika daha karıştırın.
- Son olarak servis tabağınıza aldığınız tavuk sotenizin üzerine tulum peyniri rendeleyin. Afiyet olsun.
Maydanozlu Tulum Peynirli Tavuk Sote tarifinin püf noktası nedir?
Yemek sıcakken üzerine tulum peynirini rendeleyin, kendiliğinden eriyecektir. Tulum peyniri tuzlu olduğu için yemeğin tuz ayarına dikkat edin.