Maydanozlu Poğaça Tarifi
Maydanozlu Poğaça tarifi: Maydanozlu Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Maydanozlu Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Maydanozlu Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yumurta
- 1 adet yumurta beyazı
- 4 su bardağı un
- 125 gram margarin
- 1/2 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1/2 demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı instant maya
- 1 çay kaşığı mahlep
- 1 su bardağı lor peyniri (ya da az yağlı beyaz peynir)
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- 2 yemek kaşığı susam
Maydanozlu Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Bir kasede instant mayayı az miktar ılık su veya süt ile karıştırın.
- Yoğurma işlemi yapacağınız kasede önce sıvı malzemeleri karıştırın.
- Karışan sıvı malzemelerin içerisine dereotu hariç tüm malzemeleri ekleyin.
- Ayrı bir kasede karıştırdığınız mayayı da ekledikten sonra yoğurmaya başlayın.
- Homojen bir hamur elde ettikten sonra dereotunu da ekleyin ve tüm karışıma eşit yayılana kadar yoğurun.
- Yoğurduğunuz hamurun üzerini kapatıp 15 dakika dinlendirin.
- Dinlendikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve parmak uçlarınızla yassı yuvarlak şekil verip 1 yemek kaşığı peynir koyup, yarım ay olacak şekilde kapatın.
- Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine poğaçaları dizin.
- Her birinin üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra susam ve çörek otu serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
- Dinlendirdikten sonra servis edin.