Mayasız Yumuşacık Ekmek Tarifi
Mayasız Yumuşacık Ekmek tarifi: Mayasız Yumuşacık Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Mayasız Yumuşacık Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 adet
Mayasız Yumuşacık Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı zeytinyağı (ya da sıvı yağ)
- 1 çay bardağı ılık su
- 1/2 su bardağı soda (maden suyu)
- 2 paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta
- 3/4 su bardağı yoğurt (sulu bir kıvamda)
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 5 - 5,5 su bardağı un (azar azar eklenecek)
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Mayasız Yumuşacık Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta, toz şeker, zeytinyağı ve yoğurdu bir kaba alın. Güzelce çırpın.
- Ardından soda ve ılık suyu da ekleyerek yeniden karıştırın.
- Unu azar azar ilave etmeye başlayın. Bir miktar un ilave ettikten sonra kabartma tozu ve tuzu da ilave ederek karıştırın.
- Unu eklemeye devam ederek güzelce yoğurun. Eğer un biraz daha una ihtiyacı olursa Ele hafif yapışan, homojen kıvamlı bir hamur elde edin.
- Hazırladığınız hamurdan dilediğiniz büyüklükte bezeler koparın. Elinizi hafif ıslatın. Bezelerinizi elinizle genişletin. İçe doğru hamurunuzu katlayın. Yuvarlak bir şekil verin.
- Bezelerinizi hazırladıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın. Yumurta sarısı ve zeytinyağını bir kapta karıştırıp fırça yardımıyla ekmeklerinizin üzerine sürün.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kontrollü bir şekilde 30-35 dakika kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra tüketebilirsiniz. Afiyetler olsun!
Mayasız Yumuşacık Ekmek tarifinin püf noktası nedir?
Tüm malzemelerinizi oda sıcaklığında kullanmaya özen gösterin. Hiçbir malzemeniz soğuk olmasın. Ekmeğinizin hamurunu hazırlarken unu azar azar ilave edin. Ele çok hafif yapışan bir kıvamı olabilir. Bu kıvam sizi endişenlendirmesin. Elinizi çok hafif ıslatarak şekil verebilirsiniz. Şekil verirken hamuru içeriye doğru katlayıp ardından yuvarlarsanız hamurunuz yayılmaz, yukarıya doğru nefis bir şekilde kabarır. Ekmeklerinizi dilediğiniz boyutta yapabilirsiniz. Pişme süresi fırınınızın performansına göre değişiklik gösterebilir. Bu nedenle kontrollü bir şekilde pişirmeye özen gösterin.