Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mayasız Sütlü Poğaça Tarifi

Mayasız Sütlü Poğaça

Mayasız Sütlü Poğaça Tarifi

Mayasız Sütlü Poğaça tarifi: Mayasız Sütlü Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Mayasız Sütlü Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mayasız Sütlü Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3/4 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 - 3,5 su bardağı un

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı çörek otu

Mayasız Sütlü Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Un hariç poğaçanın hamuru için ihtiyacınız olan tüm malzemeleri bir kabın içerisine aktarıp güzelce karıştırın.
  • Ardından üzerine azar azar un ilavesinde bulunarak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparın ve elinizle güzelce yuvarlayın. Dilerseniz bu aşamada içlerine peynir, zeytin vb. malzemeler de ilave edebilirsiniz.
  • Ardından yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın. Üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün. Çörek otu serpin.
  • 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirin. Üzeri hafif kızarınca fırından alın ve oda sıcaklığında ılımaya bırakın.
  • Poğaçalarınız ılıyınca servis edin. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025