Mayasız Sütlü Poğaça Tarifi
Mayasız Sütlü Poğaça tarifi: Mayasız Sütlü Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Mayasız Sütlü Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Mayasız Sütlü Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3/4 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 - 3,5 su bardağı un
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı çörek otu
Mayasız Sütlü Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Un hariç poğaçanın hamuru için ihtiyacınız olan tüm malzemeleri bir kabın içerisine aktarıp güzelce karıştırın.
- Ardından üzerine azar azar un ilavesinde bulunarak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparın ve elinizle güzelce yuvarlayın. Dilerseniz bu aşamada içlerine peynir, zeytin vb. malzemeler de ilave edebilirsiniz.
- Ardından yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın. Üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün. Çörek otu serpin.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirin. Üzeri hafif kızarınca fırından alın ve oda sıcaklığında ılımaya bırakın.
- Poğaçalarınız ılıyınca servis edin. Afiyetler olsun!