Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mayasız Pofuduk Pişi Tarifi

Mayasız Pofuduk Pişi

Mayasız Pofuduk Pişi Tarifi

Mayasız Pofuduk Pişi tarifi: Mayasız Pofuduk Pişi için gerekli malzemeler nelerdir? Mayasız Pofuduk Pişi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mayasız Pofuduk Pişi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 2-2,5 su bardağı un (aldığı kadar)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ (kızartma için)

Mayasız Pofuduk Pişi tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta, tuz, ılık su ve yoğurdu çırpma teliyle çırpıyoruz.
  • Bir su bardağı un ve kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz.
  • Yavaş yavaş kalan unu da hamura ekleyip ele yapışmayan bir kıvam elde ediyoruz.
  • Hamuru 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra kolaylık olması için ikiye bölüp merdane ile açıyoruz.
  • Açmamızın nedeni pofuduk pişiler elde etmek için. Şekil vermek için su bardağı kullanabilirsiniz.
  • Kızgın yağda kızartıyorsunuz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025