Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mayasız Pofuduk Pişi Tarifi

Mayasız Pofuduk Pişi

Mayasız Pofuduk Pişi Tarifi

Mayasız Pofuduk Pişi tarifi: Mayasız Pofuduk Pişi için gerekli malzemeler nelerdir? Mayasız Pofuduk Pişi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mayasız Pofuduk Pişi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 çay kaşığı karbonat

Mayasız Pofuduk Pişi tarifi nasıl yapılır?

  • Geniş bir kasede yoğurt ve yumurtayı karıştırın.
  • Üzerine bir miktar un, karbonat ve kabartma tozu ekleyip ele yapışmayacak kıvama dek azar azar un ekleyerek yoğurun.
  • Hazırladığınız hamuru 20 dakika dinlendirin.
  • Dinlenmiş olan hamuru un serpiştirdiğiniz tezgahta 1 serçe parmak kalınlığında açın.
  • Bir bardak veya çember kalıp yardımıyla hamurdan yuvarlaklar kesin.
  • Kızdırdığınız sıvı yağda önlü arkalı altın sarısı rengini alıp şişmeye başlayınca yağını süzdürerek ocaktan alın.
  • Soğumadan sıcak sıcak tüketin, afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025