Mayasız Peynirli Poğaça Tarifi
Mayasız Peynirli Poğaça tarifi: Mayasız Peynirli Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Mayasız Peynirli Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
17 adet
Mayasız Peynirli Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu (yaklaşık 1,5 paket)
İç Malzemesi İçin:
- 1 su bardağı tuzsuz beyaz peynir
- 1/2 demet doğranmış maydanoz
Üzeri İçin:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı susam ve çörek otu karışımı
Mayasız Peynirli Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Geniş bir yoğurma kasesine un hariç tüm malzemeleri kaba aktarın.
- Aktardığınız malzemeleri karıştırın.Ardından unu azar azar ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
- Yoğurduğunuz hamurun üzerine streç film çekip 15 dakika dinlendirin.
- İç harcı için peynir ve maydanozu bir kapta karıştırın.Dinlenen hamurdan yaklaşık 16-17 adet beze hazırlayın.
- Elinizle her bir bezeye yuvarlak şekil verip, orta kısmına peynirli harçtan ekleyip yarım ay şeklinde kapatın. Poğaçalar pişerken açılmaması için kürdan veya çatal yardımıyla kenarları sağlamlaştırın.
- Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine poğaçaları yerleştirin.Her birinin üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu- susam karışımından serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kontrollü olarak yaklaşık 20- 25 dakika kadar pişirin.Piştikten sonra oda sıcaklığında 5-10 dakika bekletip, sevdiklerinizle afiyetle tüketin.Afiyetler olsun!