Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mayasız Peynirli Poğaça Tarifi

Mayasız Peynirli Poğaça

Mayasız Peynirli Poğaça Tarifi

Mayasız Peynirli Poğaça tarifi: Mayasız Peynirli Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Mayasız Peynirli Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mayasız Peynirli Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu (yaklaşık 1,5 paket)

İç Malzemesi İçin:

  • 1 su bardağı tuzsuz beyaz peynir
  • 1/2 demet doğranmış maydanoz

Üzeri İçin:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı susam ve çörek otu karışımı

Mayasız Peynirli Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Geniş bir yoğurma kasesine un hariç tüm malzemeleri kaba aktarın.
  • Aktardığınız malzemeleri karıştırın.Ardından unu azar azar ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
  • Yoğurduğunuz hamurun üzerine streç film çekip 15 dakika dinlendirin.
  • İç harcı için peynir ve maydanozu bir kapta karıştırın.Dinlenen hamurdan yaklaşık 16-17 adet beze hazırlayın.
  • Elinizle her bir bezeye yuvarlak şekil verip, orta kısmına peynirli harçtan ekleyip yarım ay şeklinde kapatın. Poğaçalar pişerken açılmaması için kürdan veya çatal yardımıyla kenarları sağlamlaştırın.
  • Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine poğaçaları yerleştirin.Her birinin üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu- susam karışımından serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kontrollü olarak yaklaşık 20- 25 dakika kadar pişirin.Piştikten sonra oda sıcaklığında 5-10 dakika bekletip, sevdiklerinizle afiyetle tüketin.Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025