Mayasız Peynirli Pişi Tarifi
Mayasız Peynirli Pişi tarifi: Mayasız Peynirli Pişi için gerekli malzemeler nelerdir? Mayasız Peynirli Pişi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
8 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
25 adet
Mayasız Peynirli Pişi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 çay bardağı süt (150 g)
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 125 gram beyaz peynir (yaklaşık 1,1-5 su bardağı)
- 2 çay kaşığı tuz (arzuya göre)
- 1 paket kabartma tozu (10 g)
- 2 su bardağı un (250-260 g)
- 1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
Mayasız Peynirli Pişi tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta, süt ve sıvı yapı geniş bir kaseye alın.
- Ufalamış veya rendelemiş olduğunuz beyaz peyniri üzerine ekleyin.
- Unun bir kısmını, kabartma tozunu da üzerine ekleyin. Tuzsuz peynir kullanacaksanız bu aşamada tuzunu da ekleyin.
- Hamuru tahta bir kaşıkla karıştırın. Unun kalanını azar azar yedirerek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hamuru iki yağlı kağıt arasına alın ve merdaneyle incelterek açın.
- Bir çay bardağıyla hamurdan yuvarlaklar çıkarın. Artan hamurları tekrar toparlayıp açarak işleme devam edin. Yaklaşık 22-25 adet pişi elde etmiş olacaksınız.
- Tavada veya bir sos tenceresinde iyice ısıttığınız sıvı yağın içerisinde pişileri kızartmaya başlayın. Kontrollü olarak pişirin.
- Yaklaşık 30-40 saniyede renk alan pişileri ters çevirerek her iki tarafı da altın sarısı oluncaya dek kızartın.
- Ardından sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun!
Mayasız Peynirli Pişi tarifinin püf noktası nedir?
1 porsiyon 3 adet olarak hesaplanmıştır.