Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mayasız Peynirli Pişi Tarifi

Mayasız Peynirli Pişi

Mayasız Peynirli Pişi Tarifi

Mayasız Peynirli Pişi tarifi: Mayasız Peynirli Pişi için gerekli malzemeler nelerdir? Mayasız Peynirli Pişi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mayasız Peynirli Pişi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 çay bardağı süt (150 g)
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 125 gram beyaz peynir (yaklaşık 1,1-5 su bardağı)
  • 2 çay kaşığı tuz (arzuya göre)
  • 1 paket kabartma tozu (10 g)
  • 2 su bardağı un (250-260 g)
  • 1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)

Mayasız Peynirli Pişi tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta, süt ve sıvı yapı geniş bir kaseye alın.
  • Ufalamış veya rendelemiş olduğunuz beyaz peyniri üzerine ekleyin.
  • Unun bir kısmını, kabartma tozunu da üzerine ekleyin. Tuzsuz peynir kullanacaksanız bu aşamada tuzunu da ekleyin.
  • Hamuru tahta bir kaşıkla karıştırın. Unun kalanını azar azar yedirerek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Hamuru iki yağlı kağıt arasına alın ve merdaneyle incelterek açın.
  • Bir çay bardağıyla hamurdan yuvarlaklar çıkarın. Artan hamurları tekrar toparlayıp açarak işleme devam edin. Yaklaşık 22-25 adet pişi elde etmiş olacaksınız.
  • Tavada veya bir sos tenceresinde iyice ısıttığınız sıvı yağın içerisinde pişileri kızartmaya başlayın. Kontrollü olarak pişirin.
  • Yaklaşık 30-40 saniyede renk alan pişileri ters çevirerek her iki tarafı da altın sarısı oluncaya dek kızartın.
  • Ardından sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun!

Mayasız Peynirli Pişi tarifinin püf noktası nedir?

1 porsiyon 3 adet olarak hesaplanmıştır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025