Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mayasız Patatesli Bazlama Tarifi

Mayasız Patatesli Bazlama

Mayasız Patatesli Bazlama Tarifi

Mayasız Patatesli Bazlama tarifi: Mayasız Patatesli Bazlama için gerekli malzemeler nelerdir? Mayasız Patatesli Bazlama nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mayasız Patatesli Bazlama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet haşlanmış patates
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı beyaz peynir (ufalanmış)
  • 2 adet yeşil soğan
  • 1/2 demet dereotu
  • 1 adet kapya biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ (pişirme için)

Mayasız Patatesli Bazlama tarifi nasıl yapılır?

  • Patatesleri önceden haşlıyoruz, soğumaya bırakıyoruz.
  • Yoğurma kabına soğumuş olan patatesleri alıyoruz ve iyice eziyoruz.
  • Yoğurdu ve yumurtayı ilave ediyoruz. Harmalıyoruz, içine ince kıyım doğradığımız yeşil soğan, kapya biberi ve dereotunu ilave ediyoruz.
  • Peyniri ilave ediyoruz. Unu ve kabartma tozunu azar azar ilave ediyoruz. Kontrollü şekilde yoğuruyoruz. Ele yapışmaz bir hamur elde edelim.
  • Hamuru dört eşit parçaya bölelim ve orta boy tabak büyüklüğünde bir zemini unlayıp açalım.
  • Açmış olduğumuz hamurları yapışmaz bir tavaya bir yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip alt üst olacak şekilde orta ateşte pişirelim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025