Mayasız Kolay Peynir Tarifi
Mayasız Kolay Peynir tarifi: Mayasız Kolay Peynir için gerekli malzemeler nelerdir? Mayasız Kolay Peynir nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
500 gram
Mayasız Kolay Peynir yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 litre tam yağlı günlük inek sütü
- 4 yemek kaşığı sirke
- 1,5 adet limonun suyu
Salamurası İçin:
Mayasız Kolay Peynir tarifi nasıl yapılır?
- Sütü tencereye alın. Henüz soğukken üzerine limon ve sirke ekleyip, sütü kestirin. Süt kesilip, yeşilimsi bir su rengi aldığında sütünüz kesilmiş demektir.
- Tencereyi ocağa alıp kısık-orta arası ateşte sütünüzü kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın ve 20 dakika boyunca tencerede bekletin.
- Tüy yapmayan temiz bir tülbenti tel süzgecin içerisine güzelce serin ve süzgecin altına temiz bir tencere yerleştirin.
- 20 dakika beklettiğiniz sütü tülbent serili süzece dökün. Tuzlu bir peynir elde etmek istiyorsanız bu noktada 1 yemek kaşığı tuz ekleyip karıştırabilirsiniz.
- Tülbenti bohça şeklinde toparlayın ve geriye kalan suyu iyice sıkıp, tülbentin ağzını bağlayın. Tekrar süzgecin üzerine koyup üzerine bir ağırlık koyup bu şekilde en az 5 saat bekletin.
- Salamurası için süzülen suyun içerisine kaya tuzunu ekleyip karıştırın ve peyniriniz olduktan sonra suyun içerisine koyup buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Mayasız Kolay Peynir tarifi için servis önerisi
Salamura yapmadan taze olarak tüketmek isterseniz, 1 hafta taze olarak tüketebilirsiniz.