Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mayasız Kıyır Poğaça Tarifi

Mayasız Kıyır Poğaça

Mayasız Kıyır Poğaça Tarifi

Mayasız Kıyır Poğaça tarifi: Mayasız Kıyır Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Mayasız Kıyır Poğaça nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mayasız Kıyır Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/3 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un

İç Harcı:

  • 1 kase beyaz peynir
  • 1/3 demet maydanoz (arzuya göre)

Üstü İçin:

  • 1 adet yumurt sarısı
  • 1 tatlı kaşığı susam
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu

Mayasız Kıyır Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • 4 yemek kaşığı tereyağını kısık ateşte eritin.
  • Erimiş tereyağını, yumurtayı, zeytinyağını, kabartma tozunu, yoğurdu ve tuzu elinizle iyice karıştırın.
  • Üzerine unu yavaş yavaş dökerek yedirin.
  • Bu esnada fırınınızı 200 dereceye ayarlayın.
  • Kulak memesi kıvamına gelen hamurdan büyükçe parçalar kopartarak elinizin içinde açın.
  • Çatalla ezdiğiniz peyniri kıyılmış maydonoz ve/veya dereotunu karıştırıp hamurun içine koyun, kapatın. İsteğe göre yuvarlak veya yarım ay şekli verebilirsiniz. Aralıklı şekilde yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Parçaların üzerine yumurta sarısı sürün ve üzerilerine susam ve çörek otunu serpiştirin, fırında 25 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Mayasız Kıyır Poğaça tarifinin püf noktası nedir?

Dilerseniz iç harcına pul biber de ekleyebilir veya iç harcını kaşar peyniri rendesiyle hazırlayıp farklı bir tat elde edebilirsiniz.

Mayasız Kıyır Poğaça tarifi için servis önerisi

Fırından çıkarttıktan sonra ılık olarak servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Mayasız Kıyır Poğaça ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021