Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mayasız Ekmek Tarifi

Mayasız Ekmek

Mayasız Ekmek Tarifi

Mayasız Ekmek tarifi: Mayasız Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Mayasız Ekmek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mayasız Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 350 gram beyaz un
  • 1,5 çay kaşığı (silme) karbonat
  • 160 ml. kefir
  • 1,5 çay kaşığı tuz

Mayasız Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Fırınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın.
  • Un, karbonat ve tuzu derin bir kabın içine eleyin.
  • Karışımın içine kefiri ilave edin. Hafifçe toparlamaya başlayın. Homojen bir görünüm alınca kenarda kalan unları da içine alana kadar yoğurun. Yuvarlak bir şekil verin.
  • Fırın tepsinize pişirme kağıdı serin. Ekmeğinizi fırın tepsinize alın ve üzerine bıçak yardımıyla çizgiler atın. Biraz da un serpin.
  • Daha önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 20-30 dakika kadar pişirin. Ekmeğiniz pişince, 5 dakika dinlendirdikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz.

Mayasız Ekmek tarifinin püf noktası nedir?

Ekmeğinizi hazırlarken kefir yerine ayran ya da butter milk kullanabilirsiniz. Hamurunuzun kıvamı ile ilgili problem yaşarsanız azar azar un ilave ederek toparlayabilirsiniz. Çok yoğurmamaya özen gösterin.

Mayasız Ekmek tarifi için servis önerisi

Ekmeğinizi biraz dinlendirdikten sonra dilimleyip, üzerine tereyağı sürerek servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025