Mayasız Ekmek Tarifi
Mayasız Ekmek tarifi: Mayasız Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Mayasız Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Mayasız Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 350 gram beyaz un
- 1,5 çay kaşığı (silme) karbonat
- 160 ml. kefir
- 1,5 çay kaşığı tuz
Mayasız Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Fırınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın.
- Un, karbonat ve tuzu derin bir kabın içine eleyin.
- Karışımın içine kefiri ilave edin. Hafifçe toparlamaya başlayın. Homojen bir görünüm alınca kenarda kalan unları da içine alana kadar yoğurun. Yuvarlak bir şekil verin.
- Fırın tepsinize pişirme kağıdı serin. Ekmeğinizi fırın tepsinize alın ve üzerine bıçak yardımıyla çizgiler atın. Biraz da un serpin.
- Daha önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 20-30 dakika kadar pişirin. Ekmeğiniz pişince, 5 dakika dinlendirdikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz.
Mayasız Ekmek tarifinin püf noktası nedir?
Ekmeğinizi hazırlarken kefir yerine ayran ya da butter milk kullanabilirsiniz. Hamurunuzun kıvamı ile ilgili problem yaşarsanız azar azar un ilave ederek toparlayabilirsiniz. Çok yoğurmamaya özen gösterin.
Mayasız Ekmek tarifi için servis önerisi
Ekmeğinizi biraz dinlendirdikten sonra dilimleyip, üzerine tereyağı sürerek servis edebilirsiniz.