Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mayasız Dereotlu Poğaça Tarifi

Mayasız Dereotlu Poğaça

Mayasız Dereotlu Poğaça Tarifi

Mayasız Dereotlu Poğaça tarifi: Mayasız Dereotlu Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Mayasız Dereotlu Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mayasız Dereotlu Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 125 gram tereyağı
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 fincan yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-4 su bardağı un (aldığı kadar)

İçi İçin:

  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri (dilerseniz tulum peyniri)
  • 1 demet dereotu

Üzeri İçin:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu

Mayasız Dereotlu Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak tereyağını eritin. Bir kapta sıvı yağ, tereyağı, yumurta, yoğurt ve tuzu karıştırın.
  • Sonra içerisine un ve kabartma tozunu eleyerek koyun. (koyacaksınız bu aşamada sirkeyi de koyabilirsiniz)
  • Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edince ince ince kıyılmış dereotunu da ekleyin ve hamura yedirin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve yuvarlak biçimde açın.
  • Ortasına rendelenmiş peyniri koyup kapatın ve elinizle yuvarlayın.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kontrollü olarak altı üstü kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.

Mayasız Dereotlu Poğaça tarifinin püf noktası nedir?

İsterseniz 1 yemek kaşığı sirke de ekleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025