Mayasız Dereotlu Poğaça Tarifi
Mayasız Dereotlu Poğaça tarifi: Mayasız Dereotlu Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Mayasız Dereotlu Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet orta boy
Mayasız Dereotlu Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 125 gram tereyağı
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet yumurta
- 1 fincan yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 3-4 su bardağı un (aldığı kadar)
İçi İçin:
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri (dilerseniz tulum peyniri)
- 1 demet dereotu
Üzeri İçin:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
Mayasız Dereotlu Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak tereyağını eritin. Bir kapta sıvı yağ, tereyağı, yumurta, yoğurt ve tuzu karıştırın.
- Sonra içerisine un ve kabartma tozunu eleyerek koyun. (koyacaksınız bu aşamada sirkeyi de koyabilirsiniz)
- Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edince ince ince kıyılmış dereotunu da ekleyin ve hamura yedirin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve yuvarlak biçimde açın.
- Ortasına rendelenmiş peyniri koyup kapatın ve elinizle yuvarlayın.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kontrollü olarak altı üstü kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.
Mayasız Dereotlu Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
İsterseniz 1 yemek kaşığı sirke de ekleyebilirsiniz.