Mayasız Çıtır Anne Poğaçası Tarifi
Mayasız Çıtır Anne Poğaçası tarifi: Mayasız Çıtır Anne Poğaçası için gerekli malzemeler nelerdir? Mayasız Çıtır Anne Poğaçası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Mayasız Çıtır Anne Poğaçası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1/2 su bardağı fındık yağı
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 tatlı kaşığı toz şeker
- 2,5 - 3 su bardağı un
İçi için:
- 100 gr. beyaz peynir
- 2 yemek kaşığı krem peynir
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı susam
Mayasız Çıtır Anne Poğaçası tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir kapta un hariç tüm malzemeleri homojen hale gelinceye kadar çırpın. Ardından her seferinde yarım bardak olacak şekilde yavaş yavaş unu ekleyin.
- Unun tamamını kullanmanıza gerek kalmayabilir. Sonuçta yumuşak, hafif yapışkan bir hamur elde etmelisiniz.
- Hazır olan hamuru, yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin.
- Ardından, hamurdan parçalar koparıp yuvarlayın ve yaklaşık bir avuç içi büyüklüğünde, serçe parmağı kalınlığında diskler haline getirin.
- Peynir karışımını hamura yerleştirip, hamuru katlayın. Parmaklarınızla kenarları bastırarak iyice yapıştırın.
- Poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin, üzerlerine yumurta sarısını sürdükten sonra bolca susam serpin.
- Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika, poğaçalar güzelce kızarana kadar pişirin. Çıkarıp biraz dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyetler olsun!