Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mayasız Bazlama Tarifi

Mayasız Bazlama

Mayasız Bazlama Tarifi

Mayasız Bazlama tarifi: Mayasız Bazlama için gerekli malzemeler nelerdir? Mayasız Bazlama nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mayasız Bazlama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 - 3,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı kefir
  • 3/4 su bardağı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 çay kaşığı toz şeker

Mayasız Bazlama tarifi nasıl yapılır?

  • Yoğurt, kefir ve zeytinyağını bir kabın içerisine alın ve güzelce çırpın.
  • Bu karışımın içerisine unu eleyerek ilave edin. Karbonat, kabartma tozu, tuz ve şekeri de ekleyerek ele hafif yapışan yumuşacık bir hamur elde edin.
  • Bu hamurun üzerini kapatın ve oda sıcaklığında 20 dakika kadar dinlendirin. Dinlenen hamurdan küçük ya da büyük bezeler elde ederek şekil verin.
  • Tavanızı güzelce ısıtın. Bazlamalarınızı arkalı önlü pişirerek servis edin.

Mayasız Bazlama tarifinin püf noktası nedir?

İçindeki kefir ve karbonat sayesinde yumuşacık ve çok lezzetli bir bazlama oluyor. Vaktiniz varsa hamuru oda sıcaklığında 40 dakika - 1 saat arası da bekletebilirsiniz.

Mayasız Bazlama tarifi için servis önerisi

Üzerine dilerseniz tereyağı sürerek servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025