Mayasız 15 Dakika Poğaçası Tarifi
Mayasız 15 Dakika Poğaçası tarifi: Mayasız 15 Dakika Poğaçası için gerekli malzemeler nelerdir? Mayasız 15 Dakika Poğaçası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 adet
Mayasız 15 Dakika Poğaçası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 50 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1/4 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 adet yumurta beyazı
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 2,5 su bardağı un
İç harcı için:
- 1 adet büyük boy patates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı susam
Mayasız 15 Dakika Poğaçası tarifi nasıl yapılır?
- İç harcı için; patatesi haşlayın ve ezerek püre haline getirin. İçine yağ, salça ve baharatları ekleyip, bir tavada 5 dakika kadar kavurun ve soğuması için bir kenara alın.
- Hamuru için; un hariç gerekli olan tüm malzemeleri bir kaba alın ve iyice karıştırın. Ardından unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.
- Hazırladığınız hamurdan, ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle çay tabağı büyüklüğünde açın. İçine bir tatlı kaşığı kadar iç harçtan koyun ve D harfi şeklinde kapatın.
- Bu şekilde tüm hamuru ve iç harcı bitirene dek devam edin ve hazırladığınız poğaçaları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Üstlerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün ve susam serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, fansız olarak, üstleri kızarana dek yaklaşık 25 dakika pişirin. Sıcak ya da ılık olarak servis edin.