Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mayalı Yumuşak Açma Tarifi

Mayalı Yumuşak Açma

Mayalı Yumuşak Açma Tarifi

Mayalı Yumuşak Açma tarifi: Mayalı Yumuşak Açma için gerekli malzemeler nelerdir? Mayalı Yumuşak Açma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mayalı Yumuşak Açma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 adet yaş maya
  • 3-4 su bardağı un (aldığı kadar artırın)

Mayalı Yumuşak Açma tarifi nasıl yapılır?

  • Ilık süt ve suyu bir kaba alalım. Yaş mayayı, tuzu ve şekeri iyice çırpalım, üzerini kapatıp 10 dakika bekletelim.
  • Beklettiğimiz karışıma sıvı yağ ve yumurta akını ekleyip karıştıralım, sarısını üzeri için ayıralım. Ardından ununu yavaş yavaş ve eleyerek ekleyelim.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve üzerini streçleyip, 1 saat dinlendirip mayalanmaya bırakıyoruz. 1 saat sonunda hamurun havasını alıp elimizde birazcık yoğuruyoruz.
  • Ardından şekil verip yumurta sarısını sürüp yarım saat kadar tepside mayalanmaya bırakıyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 150 derecede 20 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Mayalı Yumuşak Açma tarifinin püf noktası nedir?

Her fırında pişme süresi farklılık gösterebilir o yüzden ara ara kontrol edin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025